România va implementa un sistem avansat de supraveghere pe autostrăzi, similar cu cele din Germania
sursa foto: arhiva

Autostrăzile din România vor beneficia de un nou sistem avansat de supraveghere, destinat să îmbunătățească gestionarea traficului și să ofere șoferilor informații esențiale despre condițiile de drum și vreme.

Acest proiect, care se va desfășura pe autostrăzile A1, A2, A3 și pe Drumul Național 1, va include instalarea de camere de supraveghere fixe și mobile, aparate radar, senzori, stații meteo și panouri electronice de informare, scrie ObservatorNews.

Contractul pentru implementarea acestui sistem a fost atribuit de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și prevede o perioadă de proiectare de 6 luni, urmată de o perioadă de execuție de 18 luni. Pe tronsonul de 60 de kilometri al autostrăzii A3 vor fi instalate nu mai puțin de 20 de echipamente avansate, menite să sprijine atât autoritățile, cât și șoferii.

Sistemul va permite monitorizarea în timp real a traficului, va ajuta la identificarea incidentelor și va oferi informații actualizate despre condițiile meteo și starea drumului, contribuind astfel la creșterea siguranței și eficienței în trafic. Implementarea acestui proiect se aliniază standardelor internaționale și urmărește să aducă un grad mai mare de siguranță și confort pentru toți participanții la trafic.

Ultima oră