Se demolează un corp al spitalului CF Sibiu. Lasă locul unui imobil nou cu dotări moderne

În cadrul unei conferințe de presă susținută de managerul Spitalului CF Sibiu, Ștefania Șerban a vorbit despre următorii pași care sunt prevăzuți pentru modernizarea unității spitalicești. Deputatul PSD Bogdan Trif a fost, de asemenea, prezent la conferința de presă.

Spitalul Căi Ferate Sibiu se află în proces de modernizare. Noul pas este reprezentat de demolarea clădirii construită în perioada regimului comunist și realizarea unui corp nou care se extinde pe un teren care face obiectul unei exproprieri. Corpul nou va fi unit de cel vechi și va dispune de lifturi. Până când obiectivul va fi atins, se recurge la modernizarea corpului deja existent, care va fi dotat cu un computer tomograf, funcțional din luna noiembrie.

„Pentru a oferi comunității sibiene un Spital Municipal modern a fost nevoie ca terenurile și clădirea, care a făcut obiectul retrocedării în 2012, să revină Statului Român pentru a putea accesa fonduri externe nerambursabile, foarte necesare în a dezvolta spitalul atât în infrastructură, cât și în dotare. Am primit deja fila de buget deci putem să demarăm procedura de expropriere care va dura o lună și jumătate. Important este faptul că am găsit înțelegere la nivel de Guvern. (…) Clădirea în care ne aflăm acum, construită de comuniști în 1956 va dispărea. În proiectul pentru care a trebuit să obținem toate avizele a prevăzut ca această clădire să dispară. Este total neconformă și inutilă și pe acest teren, cu extindere pe terenurile pe care le expropriem să construim un corp nou care se leagă de clădirea existentă printr-o clădire unde să avem și lifturi”, a mai spus managerul spitalului”, a declarat managerul spitalului, Ștefania Șerban.

Citește și: Spitalul CF trece în subordinea Primăriei Sibiu. Manager: „Va fi transformat în Spital Municipal”

Se demolează un corp al spitalului CF Sibiu. Lasă locul unui imobil nou cu dotări moderne

Exproprierea se ridică la peste 6 milioane de euro, bani aprobați de guvern în anul curent. Potrivit conducerii, proprietarul terenului este soțul moștenitoarei de drept, stabilit în Germania, căruia spitalul i-a plătit lunar o chirie de 10.000 de lei.

Se demolează un corp al spitalului CF Sibiu. Lasă locul unui imobil nou cu dotări moderne

Se demolează un corp al spitalului CF Sibiu. Lasă locul unui imobil nou cu dotări moderne

Potrivit conducerii spitalului, bugetul a crescut din 2022 și până astăzi cu 59 la sută, iar din acest buget 57 la sută ajung să fie folosiți pentru noi investiții. Totodată, din bugetul de venituri de anul acesta de 49 de milioane de lei, 45 la sută reprezintă fonduri europene.

Citește și: FOTO VIDEO Modernizări de 3,5 milioane la spitalul C.F. Sibiu – Mai e nevoie de un lift pentru pacienți – Manager: ”Acum îi cărăm pe brațe”

 

 

 

 

Ultima oră