Decizie de ultimă oră legată de camerele de detenții din școli
Sală de clasp în corpul nou al școlii Nicolae Iorga

Ministra Educației clarifică situația camerelor de detenție pentru elevi: Măsura nu va fi obligatorie.

Ministra Educației, Ligia Deca, a explicat recent că implementarea camerelor de detenție pentru elevii care deranjează orele nu va fi obligatorie pentru școli.

Potrivit acesteia, fiecare unitate de învățământ va decide în mod individual dacă va introduce această măsură, în funcție de resursele disponibile și de necesitățile proprii.

„Nu este nicio școală obligată să aplice această măsură dacă nu o consideră necesară sau dacă nu are resursele necesare pentru ea”, a declarat Ligia Deca, subliniind faptul că decizia de implementare depinde de capacitățile și resursele fiecărei școli.

Referindu-se la modul de funcționare a acestor camere, Deca a precizat că activitățile desfășurate în acest spațiu vor avea scop educațional.

Elevii vor putea să recapituleze lecțiile sau să citească, iar părinții vor fi informați. Aceasta măsură este destinată să le ofere elevilor un timp de reflecție pentru a înțelege consecințele comportamentului lor și pentru a proteja dreptul la educație al tuturor elevilor, a mai adăugat ministra Educației în cadrul unui interviu la TVR Info.

Ultima oră