PSD Sibiu: ”Nicio pensie nu scade!” (C.P)

Premierul Marcel Ciolacu a luat decizia de a crește pragul de la care pensiile sunt impozitate, de la 2.000 de lei, la 3.000 de lei, astfel că nicio pensie de până la 3.000 de lei nu va fi impozitată. Prin această măsură ne asigurăm că promisiunea noastră – că nicio pensie nu va scădea – va fi respectată. Dacă o pensie a fost sub 2.000 de lei și, în urma recalculării, a crescut peste vechiul prag de 2.000 de lei, exista posibilitatea ca pensionarul să rămână cu mai puțini bani, după impozitare, chiar dacă pensia i-a crescut.

Rezultatele recalculării pensiilor:

– 82,5% dintre pensionari (3,8 milioane) au avut creșteri în urma recalculării.

– 13,1% dintre pensionari vor avea creșteri după prima indexare anuală din 1 ianuarie 2025.

– Doar 4,4% dintre pensii vor rămâne la aceeași valoare până când indexările anuale le vor aduce la nivelul corect.

PSD Sibiu: ”Nicio pensie nu scade!” (C.P)

Este, totuși, ciudat să vezi membri de marcă ai Partidului Național Liberal, care se bat acum cu pumnul în piept cu măsurile luate și cu grija lor față de pensionari, dar care, atunci când au fost în scaunul de ministru sau de parlamentar cu guvern PNL – USR, nu au făcut nimic pentru ca pensiile românilor să fie mărite. Cel mai nedrept lucru a fost acel prag introdus de guvernarea PNL – USR de 9,4% din Produsul Intern Brut al României care putea fi atribuit bugetului de pensii până în 2070, măsură ce nu ar mai fi permis nicio mărire de pensie până în 2070. Să vină acum membrii PNL și să le explice pensionarilor că este de vină doar USR-ul, care a ținut la secret negocierile cu Comisia Europeană, prin care guvernul PNL – USR a impus acest prag în România, este o sfidare pentru că PNL, la acea dată, avea ministrul Muncii, ministrul Finanțelor, dar mai ales premierul, care avea acces la întregul document și l-a avizat. Așa că această minciună a unor reprezentanți PNL are picioare extrem de scurte și nu o mai crede nimeni. Marcel Ciolacu, împreună cu miniștrii Muncii, au convins Comisia Europeană și au reușit să elimine acest prag, făcând posibilă creșterea pensiilor.

Le mai aducem aminte liberalilor că atunci când premierul Marcel Ciolacu a decis majorarea pensiilor prin noua lege, marea majoritate a liberalilor de frunte a ieșit public spunând că PSD este iresponsabil și pune în pericol echilibrul bugetar al țării. După ce au constatat că decizia premierului este fermă, au încercat și încearcă să se lipească electoral de această măsură asumată și implementată de PSD.

Pensionarii pot să analizeze și singuri și, cu siguranță, au constatat că PSD a fost singurul partid care, de fiecare dată, a reușit să le crească pensiile.



Ultima oră