Primarul Gheorghe Roman s-a întâlnit cu directorii școlilor din Mediaș pentru a discuta pregătirile pentru noul an școlar

La invitația primarului municipiului Mediaș, domnul Gheorghe Roman, reprezentanții unităților de învățământ din municipiu au participat miercuri, 4 septembrie 2024, la o întâlnire care a avut drept temă principală începerea noului an școlar.

În urma discuțiilor purtate, concluzia generală a fost aceea că, după lucrările efectuate de către administrația publică locală, toate unitățile medieșene vor începe anul școlar 2024/2025 în condiții foarte bune.

În ceea ce privește instituțiile de învățământ din municipiul Mediaș, cel mai important proiect aflat în derulare în acest moment este „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe din municipiul Mediaș“. Proiectul câștigat de către municipalitate, în valoare de aproximatriv 20 de milioane de lei, este finanțat integral din fonduri europene, fiind demarate în acest moment procedurile de achiziție pentru diverse echipamente de specialitate pentru dotarea sălilor de clasă și de sport, a atelierelor și laboratoarelor de practică, pentru creșterea calității actului educativ.

În urma discuțiilor purtate în permanență cu conducerea instituțiilor de învățământ, reparațiile și modernizările efectuate de către Primăria Municipiului Mediaș la toate unitățile de învățământ medieșene, au avut loc preponderent pe perioadele de vacanță,  pentru a nu perturba activitatea educațională. Cele mai importante tipuri de lucrări efectuate la clădirile aparținând instituțiilor de învățământ au constat în reabilitări ale sistemelor de apă și canalizare, refaceri ale fațadelor și acoperișurilor, zugrăveli și reparații interioare, refaceri ale instalațiilor electrice și termice. De asemenea, au fost achiziționate și montate echipamente de joacă în cadrul grădinițelor din municipiul Mediaș.

De asemenea, Primăria Municipiului Mediaș a întreprins înainte de debutul noului an școlar și activități de dezinsecție, dezinfecție și cosire a vegetației în spațiile aparținând unităților de învățământ medieșene.

„Am avut astăzi la sediul Primăriei Municipiului Mediaș o întâlnire constructivă cu toți reprezentanții instituțiilor de învățământ din orașul nostru. Mulțumesc tuturor pentru buna noastră colaborare, iar pentru faptul că avem o bună colaborare reușim să începem anul școlar în condiții foarte bune. Pe parcursul verii, s-au făcut o serie de lucrări de reparații și de investiții, acolo unde a fost cazul, astfel încât nu există semnale din partea nici unei instituții de învățământ cu privire la probleme la început de an școlar. Aflându-ne în această perioadă, nu pot decât să le urez tuturor, atât cadre didactice, cât și copii, un an școlar cu rezultate cât mai bune“,  a declarat primarul municipiului Mediaș, Gheorghe Roman.

Ultima oră