Pensii mai mari pentru peste 80 la sută din pensionarii Sibiului. Unul dintre ei ia mai mult cu 6.000 de lei

Majoritatea pensionarilor din județul Sibiu s-a bucurat de o creștere a pensiilor, cea mai mare fiind de aproape 6.000 de lei. În urma recalculării, nu au fost înregistrate scăderi ale pensiilor în județul Sibiu.

Peste 83.000 de sibieni s-au bucurat de majorarea pensiilor. Creșterea medie în județul Sibiu este de  524 de lei. Cea mai mare diferență din județul Sibiu, ca urmare a recalculării este de 5.930 de lei. Pensia de care acesta a beneficiat este de 19.768 de lei, iar după recalculare este de 25.698 de lei.

Potrivit reprezentanților Casei Județene de Pensii din Sibiu, după recalculare nici o pensie nu a scăzut. În urma recalculării pentru un număr de aproximativ de 15.000 de beneficiari se va menține cuantumul aflat în plată deoarece pensia este mai mică sau egală cu pensia aflată în plată. În acest caz sumele aflate în plată sunt mai favorabile decât cele rezultate din recalculare acestea se mențin în plată până la data la care prin indexări sau majorări aplicate va depăși valoarea pensiei aflată în plată.

Citește și: Aproape 3.000 de pensionari sibieni nu au primit deciziile de recalculare. Casa de Pensii, anunț important pentru aceștia

Pensii mai mari pentru peste 80 la sută din pensionarii Sibiului. Unul dintre ei ia mai mult cu 6.000 de lei

Începând de la 1 septembrie 2024 toți pensionarii beneficiari de indemnizație socială vor continua să primească suma minimă garantată de 1.281 de lei, dacă cuantumul rezultat în urma recalculării este mai mic decât  1281 de lei.

De asemenea, peste 270 de sibieni au depus petiții la Casa Județeană de Pensii din Sibiu, dintre care 61 de petiții au fost confirmate, urmând să fie revizuite.

Citește și: Cu ce s-au ocupat cei mai bogați pensionari din Sibiu. Unul încasează peste 8.000 euro lunar

 

 

Ultima oră