Junii Sibiului au ajuns în America. Au fost primiți cu căldură și ovații de românii din Portland

Ansamblul Folcloric „Junii Sibiului” a susținut recent un spectacol remarcabil la Portland, parte din turneul lor internațional din 2024. Evenimentul a avut loc în cadrul unui festival internațional, unde „Junii Sibiului” au fost ambasadori ai culturii românești. Acum, după succesul răsunător de la Portland, Junii Sibiului își îndreaptă atenția spre următoarea lor destinație: Sacramento.

 

Festivalul Românesc din Sacramento este organizat de Romanian Community Center of Sacramento. Pe data de 7 septembrie, îi are drept invitaţi pe cei din Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului”. Ansamblul sibian este cea mai veche formație de dansuri populare din România şi funcționează în subordinea Consiliului Județean Sibiu.

Un Eveniment Cultural de Excepție în Sacramento

Organizat anual, festivalul este o celebrare a culturii, tradițiilor și valorilor românești. El are scopul de a aduce o parte din spiritul familiar pe meleaguri străine pentru românii plecaţi din ţară. Mai mult de atât, impresionează şi ochii unui privitor străin, promovându-ne ţara şi românii talentaţi. Festivalul este o atracţie pentru români și pentru cei care doresc să descopere și să experimenteze cultura. De-a lungul anilor, evenimentul a crescut în popularitate și amploare.


Comunitatea românească din Sacramento sărbătorește 20 de ani de la primul festival și 200 de ani de la nașterea eroului național Avram Iancu. Participarea ansamblului sibian reprezintă un punct de atracție pentru toți iubitorii de tradiții autentice românești.

Junii Sibiului au ajuns în America. Au fost primiți cu căldură și ovații de românii din Portland

„Cindrelul-Junii Sibiului” – Simbol al Culturii Românești

„Cindrelul-Junii Sibiului” reprezintă un simbol al continuității culturale. Ansamblul pasionat pentru folclorul autentic are o istorie de 80 de ani. „Cindrelul-Junii Sibiului” a devenit un ambasador al ţării noastre în lume. Sunt recunoscuţi pentru dansurile, costumele și tradițiile românești pe toate continentele. Managerul Silvia Macrea pregăteşte artiștii pentru a aduce la Sacramento un spectacol plin de energie.

O Sărbătoare Aniversară pentru Diaspora Română

Festivalul Românesc din acest an va avea loc pe 7 septembrie 2024 la Royer Park, Roseville. „Cindrelul-Junii Sibiului” au pregătit un spectacol ce va include suite de dansuri din diverse regiuni ale României. Artiştii sibieni sunt pregătiţi pentru o demonstrație de excelență artistică și autenticitate românească.

Pe lângă spectacolele susținute de „Cindrelul-Junii Sibiului”, festivalul va oferi și alte momente artistice deosebite. Artiști renumiți precum Aurora și Sândel Mihai, Oana Tomoiagă și Viorica Țepeș, vor aduce pe scenă cântece tradiționale. Prezentatorul evenimentului, MC Boris Budac, va aduce un plus de energie în momentele festivalului.

Junii Sibiului au ajuns în America. Au fost primiți cu căldură și ovații de românii din Portland

Decoruri Tradiționale și Sprijin Comunitar

Decorul festivalului este realizat de Emilia Borz, ce înfrumuseţează spaţiul cu aranjamente florale. Ea este sponsor de bronz la Festivalul Românesc de anul acesta. Parcul unde are loc festivalul are un design unic, cu ghirlande de baloane tricolore și elemente de artă populară, cu ajutorul Biancăi Iosif.

O Ocazie Unică de a Experimenta Cultura Românească

Pe lângă spectacolele artistice, participanții se pot bucura de o varietate de preparate tradiționale românești. Sarmalele, micii, cozonacul și alte delicii culinare reamintesc participanţilor gustul de acasă. De asemenea, evenimentul include standuri cu produse artizanale românești şi activități pentru copii.

Festivalul Românesc din Sacramento promite o experiență memorabilă. La Royer Park tradițiile noastre vor prinde viață prin muzică, dans și bucurie colectivă.

Ultima oră