Examenele pentru Evaluările Naționale se vor desfășura mai devreme în 2025

Ministra Educației, Ligia Deca, a anunțat modificări importante pentru examenele naționale din anul școlar care începe săptămâna viitoare. Probele scrise ale examenelor vor avea loc mai devreme și se vor încheia înainte de sfârșitul lunii iunie, ca răspuns la prognozele de temperaturi extreme care ar putea afecta performanța candidaților.

Deca a explicat că această schimbare este menită să asigure un mediu mai favorabil pentru susținerea examenelor, având în vedere solicitările pentru o soluție funcțională care să permită finalizarea la timp a Bacalaureatului pentru candidații care se pregătesc pentru învățământul superior, atât în țară, cât și în străinătate, scrie portalul de știri ziare.com.

Printre noutăți se numără și posibilitatea de a vizualiza lucrările scrise la Evaluarea Națională și Bacalaureat înainte de depunerea contestațiilor. Astfel, elevii vor putea examina lucrările și vor lua decizii mai informate în legătură cu contestațiile.

De asemenea, Ligia Deca a anunțat datele simulărilor pentru examenele naționale, care vor avea loc în martie 2025: Evaluarea Națională între 17 și 19 martie, și Bacalaureat între 24 și 27 martie. Ministerul va continua evaluarea digitalizată, care a fost bine primită de cadrele didactice și elevi.

Ministra Educației a transmis un mesaj de încurajare pentru elevi și profesorii, dorindu-le un an școlar de succes și subliniind importanța muncii și implicării fiecărei părți în procesul educațional.

Ultima oră