Brian May, chitaristul trupei Queen, a suferit un accident vascular
foto PROFM

Sir Brian May, chitaristul legendar al trupei Queen, a făcut o dezvăluire neașteptată despre starea sa de sănătate. Într-un videoclip publicat pe site-ul său, May, în vârstă de 77 de ani, a anunțat că a suferit un accident vascular cerebral minor care l-a lăsat temporar fără control asupra brațului stâng.

„Sunt aici pentru a vă aduce o veste bună – vestea bună este că pot să cânt la chitară după evenimentele din ultimele zile”, a declarat May, care a arătat că se simte bine în videoclipul său. Chitaristul a explicat că incidentul a avut loc în urmă cu aproximativ o săptămână și că a fost un „micul sughiț de sănătate” care a necesitat îngrijiri medicale urgente, citează ȘtirilePROTV.

Sir Brian a descris momentul ca fiind „foarte înfricoșător”, menționând că nu avea control asupra brațului său stâng, dar a lăudat personalul de la Spitalul Frimley din Surrey pentru „cea mai fantastică îngrijire” pe care i-au oferit-o. „Vestea bună este că sunt bine. Fac doar ceea ce mi s-a spus, adică practic nimic. Nu am voie să ies în oraș, să conduc sau să-mi cresc ritmul cardiac prea mult”, a spus el.

Chitaristul Queen a mai trecut printr-o situație medicală gravă în 2020, când a suferit un atac de cord în timp ce se recupera după o ruptură musculară. În ciuda provocărilor, May continuă să își urmărească pasiunea pentru muzică și a fost văzut recent promovând documentarul său BBC despre tuberculoza bursucului.

Fanii și colegii săi de trupă au reacționat cu susținere și urări de bine pentru legendarul muzician, care a fost admirat nu doar pentru talentul său muzical, ci și pentru contribuțiile sale în domeniul științei și activismului pentru drepturile animalelor.

Ultima oră