Aproape 3.000 de pensionari sibieni nu au primit deciziile de recalculare. Casa de Pensii, anunț important pentru aceștia
foto: arhivă

Peste 99.000 de pensii au fost recalculate în județul Sibiu. Majoritatea pensionarilor din județ au primit deciziile de recalculare, însă aproape 3.000 de pensionari încă nu au primit deciziile din cauza unor erori identificate.

Reprezentanții Casei Județene de Pensii au susținut miercuri o conferință de presă prin care au lămurit mai multe aspecte cu privire la recalcularea pensiilor. Directorul executiv al Casei Județene de Pensii a specificat că din numărul total al pensionarilor din județul Sibiu, 3% dintre aceștia nu au primit încă deciziile de recalculare.

„În Sibiu avem un procent de 3% de pensionari care nu au primit încă deciziile de recalculare. În urma verificării încrucișate în diverse programe informatice am găsit erori. Aceste erori se pot transforma în erori materiale. Așadar, am considerat ca este bine ca în acest moment să reverificăm aceste dosare, pe care să le finalizăm cel târziu până la sfârșitul lunii octombrie”, a declarat Dorel Aldea, directorul executiv al Casei de Pensii Sibiu.

Mai exact, până în prezent aproape 3.000 de pensionari din județul Sibiu nu au primit deciziile de recalculare. Directorul Case de Pensii informează că urmează ca cel târziu până la sfârșitul lunii octombrie să finalizeze de verificat și aceste dosare.

În cazul unei greșeli de recalculare, diferența dintre suma corectă și cea greșită trebuie recuperată. Această sumă se poate înapoia eșalonat de către pensionarul în cauză.

 

 

Ultima oră