Amezi direct de pe tabletă. Noua metodă de sancționare (video)

Începând cu luna septembrie, polițiștii din România aplică amenzi prin intermediul dispozitivelor mobile, conform unui program pilot implementat de Ministerul Afacerilor Interne. Acest sistem a fost introdus pentru a eficientiza procesul de sancționare a contravențiilor rutiere.

Primii șoferi amendați prin această metodă au primit procese verbale tipărite la imprimantele mobile aflate în dotarea polițiștilor. Marți, 3 septembrie, la ora 17:06, polițiștii din Serviciul Rutier Cluj au sancționat un bărbat de 52 de ani pentru necuplarea centurii de siguranță, aplicându-i o amendă de 330 de lei și două puncte de penalizare, informează portalul de știri ziare.com.

Aplicatia „Abateri Rutiere – Mobile” a fost instalată pe dispozitivele polițiștilor și va fi utilizată treptat, cu scopul de a crește eficiența și transparența în aplicarea sancțiunilor. Până la sfârșitul lunii septembrie, se preconizează că această aplicație va fi folosită de toți polițiștii rutieri din țară. Procesele-verbale vor fi tipărite direct pe teren, folosind imprimante mobile.

Proiectul va fi evaluat progresiv pentru a aduna feedback de la utilizatori și participanții la trafic, cu scopul de a optimiza funcționalitatea sistemului.

Ultima oră