Amenzi de zeci de mii de lei date de jandarmii sibieni în ultimele 3 luni. Patru au fost pentru cei care au dat mâncare la urși
Screenshot

Jandarmeria Sibiu a prezentat miercuri bilanțul activităților pe perioada iunie – august. În total 731 au fost implicați în nu mai puțin de în 131 de misiuni de Ordine Publică la evenimente culturale, religioase și sportive de pe raza județului nostru. S-au dat peste 145 amenzi în valoare totală de 73.600 lei. Dintre acestea 4 au fost aplicate prsoanelor care au hrănit urșii de pe marginea drumurilor.

În perioada de referință, I.J.J. Sibiu a utilizat un efectiv de 731 jandarmi pentru executarea unui număr de 131 misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestări cultural-artistice, sportive și religioase. Cele mai importante manifestări publice „Zilele Mediașului”, „Festivalul Bujorul de Munte”, „Agnita Music Fest”, „Focus in the Park”. Pe timpul desfășurării acestor misiuni au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale (7 avertismente scrise și 13 amenzi în valoare de 3400 lei) și a fost constatată o infracțiune.

Amenzi de zeci de mii de lei date de jandarmii sibieni în ultimele 3 luni. Patru au fost pentru cei care au dat mâncare la urși

Misiuni de ordine publică în tot județul Sibiu

Contribuția I.J.J. Sibiu în sistemul de menținere a ordinii publice s-a concretizat în executarea a 320 de misiuni cu utilizarea a 2092 jandarmi în patrule independente pe raza municipiilor Sibiu și Mediaș, orașul Avrig, comuna Arpașu de Sus, stațiunea Păltiniș și zona turistică Bâlea Lac.

În acest domeniu de activitate s-a acționat în soluționarea a 272 de situații (233 apeluri prin SNUAU 112), au fost aplicate un număr de 255 de sancțiuni contravenționale (110 avertismente scrise și 145 amenzi în valoare totală de 73600 lei) și au fost constatate 11 fapte de natură penală.

Amenzi de zeci de mii de lei date de jandarmii sibieni în ultimele 3 luni. Patru au fost pentru cei care au dat mâncare la urși

Amenzi de 1400 lei pentru cei care au hrănit urșii

Printre aspectele înregistrate în acest domeniu de activitate se numără și sancționarea contravențională a persoanelor care hrănesc animale sălbatice în patru cazuri, cuantumul amenzilor fiind de 1400 lei.

De asemenea I.J.J. Sibiu a implicat un efectiv de 47 jandarmi în desfășurarea unui număr de 15 acțiuni în comun cu alte instituții (Inspectoratul General pentru Imigrări, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Direcția Silvică Sibiu) concretizate în aplicarea a 8 sancțiuni contravenționale (5 avertismente scrise și 3 amenzi în valoare totală de 6000 lei) și constatarea unei fapte penale.

Ultima oră