Șantierul lotului 3 al autostrăzii Sibiu-Pitești, complet organizat și funcțional. Aici se face cel mai lung tunel rutier din România

Compania WEBUILD SpA, antreprenorul secțiunii 3 (Sibiu-Pitești) a autostrăzii A1, a finalizat organizările de șantier de la Cepari și Racovița, conform unui anunț al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), scrie EConomedia.

În fiecare locație au fost instalate două stații de betoane, care sunt acum funcționale. Aproximativ 250 de muncitori sunt mobilizați pe șantier.

Proiectul tehnic a fost depus la beneficiar și supervizor, iar după aprobarea acestuia se va elibera Autorizația de Construire. Pe traseul de 37,5 km al secțiunii vor fi construite cel mai lung tunel rutier cu galerie dublă din România (1.700 m), două noduri rutiere și 55 de structuri.

Lucrările de defrișare și descărcarea siturilor arheologice identificate în studiul de fezabilitate au fost finalizate, iar antreprenorul italian lucrează acum la descărcarea arheologică a siturilor descoperite recent. CNAIR subliniază că aceste activități nu afectează negativ progresul proiectului.

Ultima oră