Polițistul care a bătut un șofer la Cisnădie, cercetat oficial de IPJ: ”Va suporta toate consecințele”

În contextul incidentului din data de 1 septembrie, când un polițist aflat în timpul liber a bătut un șofer, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu a susținut o declarație de presă prin care a făcut mai multe precizări. Potrivit IPJ Sibiu, ancheta a fost prelută de Parchetul de lângă Judecătoria Sibiu.

Un scandal a izbucnit între doi șoferi, duminică, într-un sens giratoriu din orașul Cisnădie. Șoferul unei utilitare, polițist aflat în timpul liber, l-a lovit cu pumnii și cu picioarele pe un alt conducător auto. (DETALII AICI)

„În cauză, polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, respectiv distrugere.

Din primele cercetări efectuate a rezultat că persoana bănuită de comiterea faptelor este un polițist din cadrul I.P.J. Sibiu, aflat în timpul liber la momentul presupusei săvârșiri a faptelor.

Date fiind aceste circumstanțe, încă de ieri, 2 septembrie, ancheta penală a fost preluată în totalitate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu în vederea stabilirii situației de fapt, pentru aplicarea măsurilor legale.

Totodată, comanda I.P.J. Sibiu a dispus, prin Compartimentul Control Intern, declanșarea de verificări cu privire la comportamentul polițistului în cauză, urmând ca, în funcție de evoluția anchetei, să fie dispuse celelalte măsuri prevăzute de lege.

De asemenea, Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu se delimitează ferm de orice activitate care nu este în concordanță cu legea.

Indiferent de calitatea persoanei care încalcă prevederile legale, aceasta va suporta toate consecințele prevăzute de normele în vigoare. Asigurăm comunitatea sibiană că instituția noastră are toleranță zero față de abaterile de la litera legii, context în care conducerea I.P.J. Sibiu a sprijinit și va sprijini în continuare instituțiile implicate în derularea anchetei în cauză.

Susținem toate activitățile specifice procedurilor penale și avem ca deziderat funcționarea sistemului doar cu polițiști integri și profesioniști!”, a transmis Elena Walter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

Citește și: Dezvăluiri halucinante ale tânărului bătut de un polițist într-o benzinărie la Cisnădie. “M-am trezit cu un picior în cap” (video) 

Ultima oră