Au început lucrările de reabilitare pe strada Petru Rareș din municipiul Mediaș (foto)

Primăria Municipiului Mediaș a demarat luni, 2 septembrie 2024, lucrările de asfaltare a străzii Petru Rareș, din zona centrală a municipiului Mediaș.

Acestea se efectuează în urma finalizării intervențiilor operatorului SC Apa Târnavei Mari SA la rețeaua de apă și canalizare menajeră, desfășurate prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), precum și a reabilitării colectorului de apă pluvială (pe tronsonul cuprins între strada Bisericii și Johannes Honterus).

Reabilitarea străzii Petru Rareș a început cu amenajarea trotuarelor și a sistemului rutier și continuă cu turnarea covorului asfaltic pe întreaga suprafață a drumului, urmând să fie realizate apoi marcajele rutiere corespunzătoare și montate indicatoarele de circulație.

Au început lucrările de reabilitare pe strada Petru Rareș din municipiul Mediaș (foto)

Strada Petru Rareș este inclusă în programul de „Lucrări de întreținere a drumurilor publice în municipiul Mediaș“, semnat de către administrația publică locală în anul 2023.

„După o perioadă în care s-au realizat lucrări complexe, strada Petru Rareș începe să fie circulabilă. Până la finalul acestei săptămâni, cu siguranță se va turna și ultimul strat de asfalt, mai exact stratul de uzură, astfel că până la începerea noului an școlar, această stradă importantă din centrul orașului va fi o stradă circulabilă. Pe etape, toate străzile pe care am intervenit prin programul de modernizare a rețelelor de apă și canalizare vor fi reabilitate, așa cum este și această stradă“, a declarat primarul municipiului Mediaș, dl. Gheorghe Roman.

„Astăzi vedem finalul muncii de un an de zile, pe strada Petru Rareș au fost desfășurate lucrări de anvergură, cu înlocuirea rețelelor de apă și canalizare pe o lungime de 400 de metri. Ulterior, constatându-se că rețeaua de canalizare pluvială a fost afectată și de lucrările desfășurate în zonă, s-a luat decizia înlocuirii acestei rețele pe mai bine de jumătate de stradă. Sperăm ca, împreună cu strada Gheorghe Doja, locatarii de pe aceste străzi să fie mulțumiți de lucrările executate și să ne accepte desfășurarea în continuare a lucrărilor. După cum se știe, conform programului de execuție, urmează reabilitarea străzilor Honterus, Turnului, Piața Enescu“,  a declarat  directorul general al SC Apa Târnavei Mari SA, Ioan Munteanu.

Au început lucrările de reabilitare pe strada Petru Rareș din municipiul Mediaș (foto)

Ultima oră