primăria atribuie terenuri gratuite în cartierul tineretului. s-a anunțat când începe depunerea dosarelor

Patru terenuri situate în Cartierul Tineretului sunt disponibile și vor fi atribuite în folosință gratuită  unor tineri cu vârsta între 18 și 35 de ani, în vederea construcției unei case.

Acestea au devenit vacante după ce tinerii cărora le-au fost inițial distribuite nu au început construcția casei în termen de 1 an de la primirea dreptului de folosință asupra suprafeței, așa cum specifică legislația. Astfel, prin hotărâre a Consiliului Local le-a fost retras dreptul de folosință pentru a putea fi redistribuite. 

Aceste 4 terenuri sunt situate pe str. Marburg (264 mp), str. Luxemburg, nr. 28 (271 mp), str. Lisabona nr. 26 (273 mp) și str. Orhideelor nr. 63 (410 mp). 

Tinerii interesați, care îndeplinesc criteriile specificate de Legea nr. 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală, își pot pregăti dosarele pentru depunerea lor în perioada 16 septembrie – 15 octombrie. Dosarele se pot depune fizic la Centrul de Informații pentru Cetățeni al Primăriei Sibiu din sediul instituției din Piața Mare, începând cu data de 16 septembrie. În acest context precizăm că ordinea depunerii dosarelor NU va fi luată în considerare în evaluarea dosarelor, ci doar punctajul obținut pentru îndeplinirea criteriilor specificate în HCL nr. 384/2011: https://e-serviciielectronice.sibiu.ro/Registratura/DetaliuHCL?nr=384&an=2011 

Lista cu actele necesare și condițiile pentru a putea primi un astfel de teren pot fi consultate aici: https://sibiu.ro/primaria/cartierul_tineretului 

După încheierea perioadei de depunere a dosarelor, Comisia special constituită va analiza documentele depuse și va acorda punctaje pe fiecare dintre criteriile stabilite. Lista preliminară, lista finală și lista de atribuire a terenurilor vor fi apoi supuse aprobării Consiliului Local Sibiu. 

Reamintim că Primăria Sibiu a atribuit un număr de 430 de terenuri în Cartierul Tineretului, în baza Legii nr. 15/2003, astăzi zona fiind unul dintre cele mai noi cartiere ale orașului. Primăria Sibiu a viabilizat în timp, etapizat, această zonă prin crearea rețelelor de apă și canalizare și a rețelei de drumuri. Anul acesta a fost finalizată modernizarea străzii Marburg, se lucrează pe str. Atena, iar modernizarea străzii Luxemburg este și aceasta inițiată, finalizându-se studiul de fezabilitate. 

Ultima oră