parlamentul deschide sesiunea de toamnă cu proiecte prioritare privind impozitarea pensiilor
foto cdep.ro

Camera Deputaților și Senatul își reiau activitatea luni, 2 septembrie, marcând începutul celei de-a doua sesiuni ordinare din acest an și ultima din actuala legislatură. Sesiunea va fi influențată de campania electorală pentru alegerile prezidențiale și parlamentare ce vor avea loc la sfârșitul anului.

Printre prioritățile legislative se numără proiectul PNL privind ridicarea pragului de impozitare a pensiilor, de la 2.000 la 3.000 de lei. Camera Deputaților și Senatul vor avea plenuri separate, ambele la ora 15:00, scrie Digi24.

În cadrul acestei sesiuni, Camera Deputaților va avea o schimbare importantă: deputatul PSD Alfred Simonis, președinte interimar al Camerei, își va încheia mandatul pentru a prelua funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș. Se estimează că Daniel Suciu îl va înlocui în funcția de președinte interimar al Camerei Deputaților.

De asemenea, USR a solicitat, prin deputatul Iulian Bulai, ca premierul Marcel Ciolacu să vină în Parlament pentru a oferi explicații privind numirea comisarului european din partea României, întrucât termenul pentru propunerea acestuia se apropie de final.

Sesiunea va fi marcată și de activitățile legate de campaniile electorale, cu accent pe proiectele PNL și priorități precum neimpozitarea pensiilor sub 3.000 de lei și eliminarea dublei impozitări a acumulărilor la Pilonul II de pensii.

Ultima oră