expoziție de artă africană la muzeul municipal mediaș

Primăria Municipiului Mediaș, prin Direcția pentru Cultură, organizează la sediul Muzeului Municipal Mediaș expoziția temporară de arte vizuale „Artă africană veche și contemporană. Mască. Pictură. Sculptură. Miniaturi”, realizată în parteneriat cu un grup de colecționari particulari.

Expoziţia reuneşte o bogată colecție de artă tradițională care provine de pe continentul african și include o varietate largă de piese specifice, precum: măști, tablouri, sculpturi, plachete, miniaturi, țesături, ancadramente și alte tipuri de obiecte. Exponatele sunt realizate în principal din lemn nobil, dar și din fildeș sau bronz, și reprezintă colecții unice și rarisime în România.

Farmecul acestui proiect expozițional, cu o tematică exotică, dedicat „Artei Africane”, îl reprezintă oportunitatea de a explora și de a descoperi o parte din bogata tradiție culturală și artistică a continentului respectiv, oferind publicului larg posibilitatea unei înțelegeri mai aprofundate a diversității culturale.

Vernisajul expoziţiei va avea loc miercuri, 4 septembrie 2024, ora 16:00, la sediul Muzeului Municipal Mediaș (Str. M. Viteazu, nr. 46), iar expoziția va rămâne deschisă până în data de 4 octombrie 2024.

expoziție de artă africană la muzeul municipal mediaș

Ultima oră