ministrul energiei anunță măsuri de compensare a prețului energiei pentru consumatorii vulnerabili
FOTO psnews.ro

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat că autoritățile pregătesc măsuri pentru a subvenționa prețul la energie electrică și gaze naturale pentru consumatorii vulnerabili după 1 aprilie.

Potrivit ministrului, aceste măsuri sunt esențiale pentru a menține facturile lunare la un nivel suportabil, mai ales pentru cei care consumă sub 100 KWh pe lună. Burduja a precizat că, fără măsuri de subvenționare, costurile pentru acești consumatori ar putea crește semnificativ, scrie Econimica.

În același timp, Guvernul lucrează la un set de măsuri pentru marii consumatori de energie, care se confruntă cu provocări după liberalizarea pieței energetice. Burduja a menționat că statul român are deja scheme de ajutor pentru aceștia, dar sunt analizate și alte soluții pentru a păstra companiile românești în țară.

În ceea ce privește dezvoltarea sectorului energetic, ministrul a subliniat importanța investițiilor în energie verde, hidro și nucleară, și a anunțat progrese în finalizarea hidrocentralelor începute înainte de 1989. Burduja a afirmat că energia nucleară reprezintă un pariu important pentru România, având în vedere planurile de a finaliza Reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă și proiectul reactoarelor modulare mici de la Doicești, care ar putea deveni operaționale până în 2029.

Ministrul Energiei a făcut aceste declarații sâmbătă, în județul Alba, unde a fost prezent la montarea unui panou fotovoltaic într-o gospodărie din cătunul Peste Valea Bistrii, lângă orașul Câmpeni.

Ultima oră