victorie fabuloasă pentru fc hermannstadt. sibiul a bătut cu 6-2 pe poli iași (video)

FC Hermannstadt a spulberat sâmbătă pe Poli Iași cu 6-2 (4-1), realizând scorul campionatului până în acest moment. 

Echipa sibiană a marcat în premieră în Superligă șase goluri, o performanță pe care nu o mai reușise până acum. Poli Iași a câștigat în primăvară la Sibiu, singura înfrângere acasă pentru FC Hermannstadt din acest an, dar revanșa de sâmbătă a fost una frumoasă.

YouTube video

Ziua perfectă pentru sibieni s-a arătat din minutul 3, când Balaure a deschis scorul, după o centrare de pe dreapta și o ieșire hazardată a portarului. Deaconu a punctat pentru 2-0 în minutul 9 după o gafă mare a apărării ieșene și lucrurile s-au simplificat mult pentru FC Hermannstadt.

victorie fabuloasă pentru fc hermannstadt. sibiul a bătut cu 6-2 pe poli iași (video)
Foto: FC Hermannstadt

După o minge peste apărarea moldovenilor, Ianis Stoica face 3-0 după o acțiune personală, în minutul 19, iar VAR-ul repară eroarea tușierului, care inițial ridicase fanionul. Antrenorul oaspeților face două schimbări în minutul 28, încercând să își redreseze defensiva de carton. Deaconu a ratat o situația bună, fiind blocat de portarul Fernandez.

Aurelian Chițu a marcat cu capul primul său gol pentru sibieni în minutul 43, după o pasă decisivă de la Găman și scorul căpătase proporții neverosimile, 4-0.

victorie fabuloasă pentru fc hermannstadt. sibiul a bătut cu 6-2 pe poli iași (video)
Foto: FC Hermannstadt

Chiar înainte de pauză, moldovenii reduc din handicap, Teixeira marcând cu capul din 6 metri, după o centrare de pe dreapta.

După pauză a fost alt meci, cu Poli riscând în atac și FC Hermannstadt așteptând la cutie. După un corner, portarul Fernandez iese din nou slab, Găman reia din 8 metri și mingea trece puțin pe lângă poartă. Se face 5-1 în minutul 57, după un gol ca la antrenament, cu Chițu centrând din linia de tușă și Balaure reușește ”dubla”  din cădere. Măldărășanu se vede cu sacii în căruță și face trei schimbări, iar Sergiu Buș debutează la sibieni. Biceanu este aproape de gol, reia din voleu din 12 metri, dar mingea trece pe lângă poartă.

victorie fabuloasă pentru fc hermannstadt. sibiul a bătut cu 6-2 pe poli iași (video)

Debutează în Superliga și mijlocașul defensiv Alex Luca, răsplătit de Măldărășanu după prestația excelentă din jocul de cupă de la Focșani. Robert Popescu face 6-1 cu genunchiul din 4 metri, după acțiunea excelentă a lui Neguț. Apoi, mijlocașul stânga venit de la Voluntari mai are o ocazie mare după o acțiune personală, șut puțin peste poartă.

Stefanovici a fost pe fază și a redus din handicap în minutul 82, după ce Harrison șutase în bară. S-a terminat 6-2 pentru sibieni, după un meci fabulos, asemănător cu acel 4-0 cu Farul, la debutul pe Municipal.

CITEȘTE ȘI: Măldărășanu, după setul realizat de FC Hermannstadt cu Poli Iași: ”Intrăm în istorie” (video)

Cu 11 puncte din 8 jocuri, sibienii urcă în premieră în acest sezon în zona de play-off.

FC Hermannstadt: Căbuz – Oroian, Găman, Ionuț Stoica, Goncalves – Ivanov (Al. Luca 75) – Balaure (Neguț 62), Murgia, Deaconu (Biceanu 62), Ianis Stoica (R. Popescu 62) – Chițu (Buș 62). Antrenor: Marius Măldărășanu

Ultima oră