adolescenții români sunt printre cei mai fericiți din europa, înaintea francezilor și spaniolilor

Mitul adolescenților triști este demontat de un recent studiu britanic care arată că tinerii români se numără printre cei mai fericiți și împliniți din Europa.

Conform cercetătorilor, România se situează doar în urma Danemarcei în ceea ce privește fericirea adolescenților. Studiul subliniază că adolescenții români sunt extrem de optimiști și bine pregătiți pentru provocările vieții, depășind astfel tineretul din Franța și Spania, scrie Observatornews.ro

Psihologul Nițuică Roxana Maria explică faptul că adolescenții români sunt mai conștienți de problemele legate de sănătatea mentală și se simt sprijiniți constant de familiile lor. Contrastele sunt evidente comparativ cu Marea Britanie, unde un sfert dintre adolescenți nu sunt mulțumiți de viața lor.

Studiul sugerează că sprijinul parental joacă un rol esențial în fericirea adolescenților. De asemenea, un alt studiu realizat acum doi ani a confirmat că adolescenții români se clasează pe primul loc în ceea ce privește satisfacția vieții la vârsta de 15 ani.

Ultima oră