mașina atacată de un urs pe transfăgărșan. șoferul la un pas să fie rănit (video)

Un incident neobișnuit a avut loc pe Transfăgărășan, unde un urs a atacat o mașină, mușcând geamul acesteia. Imaginile filmate de jurnalistul Digi FM, Nono Semen, surprind momentul în care animalul se năpustește asupra vehiculului, în ciuda faptului că șoferul nu intenționa să hrănească ursul.

În timp ce cobora spre Curtea de Argeș, Semen a oprit mașina din cauza unei coloane de vehicule și a observat doi urși pe traseu. În timp ce încerca să închidă geamul pentru a se asigura de siguranță, ursul a făcut un salt și a mușcat geamul. Din fericire, geamul nu s-a spart datorită sistemului de protecție al mașinii. Ursul a pătruns cu botul și labele în interiorul mașinii, dar, după ce a realizat că nu va găsi hrană, a renunțat și a urmărit vehiculul pentru câțiva zeci de metri.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat măsuri suplimentare pentru prevenirea unor astfel de incidente, inclusiv instalarea de panouri de avertizare și camere de supraveghere pe Transfăgărășan. Fechet a subliniat că hrănirea urșilor este ilegală și va fi sancționată cu amenzi, având în vedere riscurile de agresivitate și de comportament imprevizibil al animalelor.

Ultima oră