un sibian cere ca pietonii care circulă pe pistele de biciclete să fie amendați
foto: arhivă

Pistele de biciclete de pe malul Cibinului sunt folosite de sibienii care doresc să ajungă dintr-o parte a orașului fără să stea în trafic, dar și de cei care vor să facă mișcare pedalând. Investiția i-a atras însă și pe pietoni, care preferă să circule pe lângă biciclete în loc să folosească trotuarul alăturat. Un sibian a prezentat problema în fața aleșilor locali, la ședința Consiliului Local de joi, cerând să se ia măsuri astfel încât să nu aibă loc accidente. 

Un sibian a cerut în ședința Consiliului Local de joi ca pietonii care folosesc pistele de biciclete să fie amendați. Acesta a punctat că pistele nu sunt zone de promenadă și că trotuarele sunt mereu libere. 

„Vă supun atenției o problemă legată de pistele de biciclete care actualmente au devenit spațiu de promenadă pentru adulți și spațiu de joacă pentru copii, aceștia circulând nestingheriți pe pistele de biciclete, în timp ce trotuarele alăturate sunt goale, provocând astfel accidente cu consecințe foarte grave. Având în vedere atât sporirea siguranței pe pistele de biciclete, cât și sporirea gradului de civilizație a orașului nostru vă solicit reglementarea accesului pe pistele de biciclete și stabilirea de sancțiuni asupra celor care le încalcă”, a spus Viorel Fleșeriu, un cetățean care a luat cuvântul în Consiliul Local.

Consilierul FDGR Sara Konnerth, care a condus ședința de joi, a precizat că se va discuta subiectul în comisii, dar a menționat că, în general, „este greu să amendezi pietonii”. 

Astrid Fodor a anunțat, cu această ocazie, că pe celălalt mal al Cibinului va fi amenajată o cale pentru pietoni. „Vom analiza ce condiții prevede proiectul și în consecință vom lua o decizie. Oricum vom amenaja, după ce își termină Apă Canal lucrările pe partea cealaltă a Cibinului, drumuri pentru pietoni, ca să nu se mai intersecteze cu bicicliștii. Dar așteptăm să își termine ei lucrarea. Până atunci, vom reglementa problema”, a spus primarul Sibiului.  

Ultima oră