sibienii și turiștii sunt invitați în weekend la târgul olarilor din piața mare

Sâmbătă se deschide Târgul Olarilor, ediţia cu numărul 58! Vă aşteptăm în Piaţa Mare a Sibiului, în 31 august și 1 septembrie 2024, la întâlnirea cu meşterii olari din România, Ungaria și Republica Moldova şi minunatele obiecte din lut, create cu muncă şi talent. Manifestarea este organizată de Consiliul Județean Sibiu, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul-Junii” Sibiu, în parteneriat cu Muzeul ASTRA, fiind o acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu.

Târgul Olarilor este unul dintre cele mai apreciate evenimente de cultură tradițională din Sibiu, demonstrând că vechea utilitate de spațiu comercial a Pieței Mari e încă actuală și confirmând, totodată, că unul dintre cele mai vechi meșteșuguri – olăritul – e viabil și în secolul al XXI-lea. 

Pentru localnici, turiști, colecționari, cercetători și specialiști în arta tradițională, Târgul Olarilor oferă cadrul necesar procurării unor vase de lut de calitate, precum și spațiul necesar interacțiunii cu olarii și promovării acestui meșteșug. Astfel sâmbătă, 31 august și duminică, 1 septembrie 2024, vă poftim în Piaţa Mare a oraşului Sibiu între orele 8.00-22.00, pentru a vă familiariza cu tehnicile olăritului tradiţional, dar şi cu ceramica modernă şi pentru a achiziţiona produse decorative sau utilitare specifice acestui meşteşug. Nu vor lipsi demonstrațiile la roata olarului şi atelierele de olărit, mult îndrăgite de cei mai mici vizitatori ai târgului.

Ediția 2024 a „Târgului Olarilor” este organizată de Consiliul Județean Sibiu, Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul-Junii” Sibiu, în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal ASTRA.

Ultima oră