se prelungește transportul public în cisnădie. autobuze electrice pentru cartierul arhitecților
FOTO arhivă

Tursib prelungește transportul public în Cisnădie, a transmis joi primarul Gheorghe Huja, care a confirmat că în curând vor circula patru autobuze electrice care vor face legătura între Sibiu, Cartierul Arhitecților și Cisnădioara. 

Reacția primarului Huja vine după ce primarul ales la alegerile din 9 iunie, Mircea Orlățan, a publicat pe rețelele de socializare o imagine cu o adresă transmisă de Tursib către primărie, prin care se cerea folosirea stațiilor de autobuz din cartierul Arhitecților. 

Gheorghe Huja a precizat că a acceptat cererea de prelungire a transportului public „din prima secundă” în care a primit-o și că a semnat un document în acest sens. Prin urmare, transportul public va fi prelungit. 

„Discuțiile privind extinderea liniei de transport de la Tursib au fost demarcate încă de acum 6 ani. În plus, în 2022, s-a înființat Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Transport Metropolitan Sibiu ai cărei membrii suntem, cu liderul de asociere Primăria Municipiului Sibiu, alături de primăriile: Ocna Sibiului, Șelimbăr, Sadu, Șura Mică, Șura Mare, Cristian, Poplaca și Roșia. Această asociație a depus două proiecte majore la Ministerul Dezvoltării prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Primul proiect, care vizează achiziționarea a 36 de autobuze, a fost deja aprobat. În prezent, se află în evaluare un al doilea proiect, care prevede achiziționarea a încă 20 de autobuze”, a scris primarul Huja pe Facebook.

se prelungește transportul public în cisnădie. autobuze electrice pentru cartierul arhitecților

În plus, potrivit acestuia, pe lângă prelungirea transportului public Tursib, 4 autobuze electrice noi vor circula în curând pe traseul Sibiu – Cartierul Arhitecților – Cisnădie – Cisnădioara și retur, contribuind astfel la un transport public mai eficient și ecologic.

Ultima oră