young working mother cuddling baby and using laptop at home
Photo by Sarah Chai on Pexels.com

Asociația Sprijin pentru Mame a anunțat lansarea unui program inovator destinat dezvoltării abilităților socio-emoționale pentru părinții singuri din România și Portugalia, în cadrul proiectului S.T.E.P. – Single-parent Training and Empowerment Program. Programul include o componentă teoretică, accesibilă online pe platforma www.step-plus.com, și o serie de 12 ateliere săptămânale care vor avea loc în orașele Sibiu și Alba Iulia, precum și în două orașe din Portugalia.

program de dezvoltare socio-emoțională dedicat părinților singuri din sibiu și alba

Scopul programului este de a sprijini părinții singuri în gestionarea provocărilor specifice prin dezvoltarea abilităților necesare pentru a îmbunătăți relațiile cu copiii și persoanele din jur. Programul acoperă teme esențiale precum gestionarea emoțiilor, reducerea stresului și strategii de comunicare eficientă, toate acestea fiind consolidate prin sesiuni practice desfășurate între septembrie și decembrie 2024.

Înscrierile pentru participarea la ateliere sunt deja deschise pe pagina dedicată programului, iar participarea este gratuită, însă locurile sunt limitate la 20 de participanți per țară. Programul face parte dintr-un proiect mai amplu finanțat prin programul Erasmus+, care se desfășoară între decembrie 2023 și mai 2025, având ca partener organizația Cultiv Associação de Ideias para a Cultura e Cidadania din Portugalia.

Pentru mai multe detalii și pentru înscriere, părinții singuri pot accesa site-ul programului la adresa https://step-plus.com/.

Despre Asociația Sprijin pentru Mame

Asociația Sprijin pentru Mame este o organizație non-guvernamentală, înființată în 2016, în Sibiu și are ca scop informarea, consilierea și sprijinirea familiilor (părinți și copii) pe plan social, educațional și psihologic. Asociația sprijină dezvoltarea sănătoasă a familiei prin oferirea de informații și bune practici din domeniile: psihologie, dezvoltare personală, parenting, educație informală și nonformală, naștere și alăptare, puericultură și creșterea copiilor, nutriție, sănătate, stil de viață, cuplu și familie.

Ultima oră