noua jucătoare de la măgura cisnădie care joacă acoperită ca să-și respecte religia (video foto)
Foto: Dan Potor

Handbalista congoleză Fanta Diagouraga (24 ani) vrea să impresioneze la Măgura Cisnădie. 

Handbalistă care posedă o tehnică desăvârșită, Fanta Diagouraga va fi, cu siguranță, rapid îndrăgită de fanii echipei Măgura Cisnădie. Noul inter al echipei cisnădiene poartă mereu pe cap o eșarfă, ca un semn de modestie, dar și ca un simbol al credinței religioase.  Ea s-a născut și a crescut în Franța, dar joacă pentru naționala din Congo.

Astel, congoleza joacă având pe cap un ”hijab” , cuvânt adesea folosit pentru a descrie voalul purtat de femeile musulmane. Aceste eșarfe sunt purtate în multe stiluri și culori. Tipul cel mai frecvent purtat în Occident acoperă capul și gâtul, dar lasă întreaga față descoperită. În întreaga Europă, o serie de țări au aplicat diferite interdicții pentru îmbrăcămintea islamică, însă în România nu există restricții în acest sens.

noua jucătoare de la măgura cisnădie care joacă acoperită ca să-și respecte religia (video foto)
Foto: Dan Potor

De asemenea, Fanta Diagouraga își acoperă și brațele și picoarele, pentru ca acestea să nu fie vizibile. După ce și-a început cariera de handbalistă în eșaloanele inferioare din Franța, a jucat doi ani la Celles-sur-Belle, formație de prim eșalon. 

Jucătoarea a ajuns anul trecut în România și a evoluat mai întâi în eșalonul secund la CSM Deva, unde s-a remarcat și a fost ochită de fostul antrenor al Cisnădiei, Alexandru Weber. Din această vară, ea a semnat cu Măgura Cisnădie, echipă unde are ocazia să își etaleze din plin calitățile tehnice.

Fanii Măgurii pot urmări echipa la televizor în prima etapă a Ligii Naționale. Cisnădia joacă duminică, 1 septembrie, de la ora 17.30, în deplasare, cu Rapid București, iar meciul va fi televizat în direct de Pro Arena.

 

 

 

Ultima oră