frații tate rămân în libertate, procurorii nu au prezentat probe suficiente
foto Profimedia Images

Tribunalul București a decis menținerea controlului judiciar pentru frații Andrew și Tristan Tate, precum și pentru cele două complice ale acestora, Georgiana Manuela Naghel și Alexandra Luana Radu, în dosarul în care sunt acuzați de trafic de persoane, exploatare sexuală și spălare de bani.

Judecătorii au constatat că, deși procurorii DIICOT au formulat acuzații grave, nu au prezentat probe suficiente care să susțină aceste acuzații în mod rezonabil.

Motivarea Tribunalului București

Potrivit motivării prezentate de Digi24, judecătorii au subliniat că nu există indicii că frații Tate ar fi comis noi infracțiuni de trafic de persoane după destructurarea grupului infracțional inițial, desființat în cadrul primului dosar penal. De asemenea, instanța a notat că nu există suspiciuni că inculpații ar fi părăsit țara sau ar fi încercat să spălare bani.

„Judecătorul constată că de la momentul în care grupul infracțional a fost destructurat, nu au fost comise noi infracțiuni de trafic de persoane. Nu sunt suspiciuni că au părăsit țara”, se arată în motivarea Tribunalului București.

Totodată, judecătorii au remarcat că dosarul nu conține probe care să sugereze că inculpații ar fi încercat spălarea banilor, una dintre principalele acuzații formulate împotriva fraților Tate.

Controlul Judiciar Menținut

Decizia Tribunalului București vine în contextul în care frații Tate sunt deja sub control judiciar, măsură impusă în cadrul primului dosar deschis la sfârșitul anului 2022. Tribunalul a decis să mențină această măsură preventivă, stipulând că va fi revizuită în termen de 60 de zile.

„Menţine măsura controlului judiciar față de inculpații TATE III EMORY ANDREW, TATE TRISTAN, NAGHEL GEORGIANA-MANUELA și RADU ALEXANDRA-LUANA, până la o nouă verificare a măsurii preventive dar nu mai târziu de 60 de zile”, se arată în minuta postată de Tribunalul București.

Noi Acuzații și Evoluția Cazului

Săptămâna trecută, procurorii DIICOT au deschis un nou dosar penal împotriva fraților Tate, aducând noi acuzații de trafic de persoane, exploatare sexuală a minorelor și spălare de bani. În cadrul acestui dosar, procurorii susțin că au identificat 34 de victime exploatate de cei doi frați începând cu anul 2015.

În pofida acestor acuzații suplimentare, Tribunalul București a dispus doar arestul la domiciliu pentru Andrew Tate, în timp ce Tristan Tate rămâne sub control judiciar.

Primul Dosar și Reținerile Anterioare

La finalul anului 2022, frații Tate au fost acuzați de trafic de persoane și viol, fiind suspectați că ar fi exploatat mai multe victime și le-ar fi obligat să practice videochat. În acest dosar, procurorii au susținut că frații utilizau metoda „Loverboy”, prin care convingeau victimele că sunt implicate într-o relație romantică, doar pentru a le exploata ulterior sexual.

Frații Tate au fost arestați preventiv timp de aproape patru luni, între 30 decembrie 2022 și aprilie 2023, până când măsura a fost înlocuită cu controlul judiciar.

Decizia Tribunalului București poate fi contestată în termen de 48 de ore, însă, până la noi evoluții, frații Tate rămân sub supravegherea autorităților, iar cazul lor continuă să atragă atenția publicului și a presei din România și din întreaga lume.

Ultima oră