final de vară cu folk și drumeții la festivalul "praf de stele" din râu sadului
Foto: Facebook In Slujba Muntelui

În acest weekend, între 30 august și 1 septembrie, Râu Sadului, pitoreasca localitate de munte din județul Sibiu, va găzdui cea de-a patra ediție a Festivalului „Praf de Stele”, un eveniment dedicat montaniarzilor și iubitorilor de natură. Organizat de Asociația ÎN SLUJBA MUNTELUI, în parteneriat cu Primăria Râu Sadului, festivalul promite trei zile pline de muzică folk, drumeții și activități în aer liber.

Evenimentul, cu intrare liberă, este o celebrare a eforturilor de refacere a infrastructurii turistice montane din județul Sibiu, realizate de asociație în ultimii trei ani. În cadrul programului „Anii Drumeției”, inițiat de Consiliul Județean Sibiu, au fost reabilitate marcajele, semnalistica și facilitățile turistice pe peste 800 de kilometri de trasee din Munții Făgărașului, Lotrului și Cindrel.

final de vară cu folk și drumeții la festivalul "praf de stele" din râu sadului

Festivalul „Praf de Stele” nu este doar un eveniment pentru montaniarzi, ci și pentru întreaga comunitate locală și pentru toți cei care iubesc mișcarea în aer liber. Pe lângă sesiunile muzicale care vor avea loc vineri și sâmbătă seara, participanții vor putea explora împrejurimile prin drumeții spre Prejba și Căsuța MGS, precum și să se bucure de produsele locale oferite într-un târg ad-hoc.

Cazarea este posibilă fie în tabăra de corturi amenajată aproape de scenă, fie la pensiunile din zonă, însă organizatorii avertizează că locurile sunt limitate. Pentru o mai bună organizare, participanții sunt rugați să completeze un formular de înscriere, care va facilita și coordonarea transportului pentru cei care nu au acces la mașină.

Primele trei ediții ale festivalului au fost un real succes, iar organizatorii promit că ediția din acest an va fi una de neuitat.

Ultima oră