exatlon cu cadouri surpriză pentru persoanele cu dizabilități la mediaș

Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități „Sfântul Nectarie” din Mediaș organizează cea de-a doua ediție a proiectului „EXATLON”. Acest concurs este destinat persoanelor cu dizabilități și va reuni 50 de adulți participanți.

Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități „Sfântul Nectarie” Mediaș (acronim CAbR) este un serviciu social aflat în structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu și are misiunea de a asigura,  persoanelor adulte cu dizabilități aflate în situație de dificultate socială, care îndeplinesc criteriile de eligibilitate, servicii de găzduire, asistenţă medicală, îngrijire, recuperare, reabilitare, consiliere psihologică, terapie ocupaţională, socializare, petrecere a timpului liber, asistenţă paleativă, în vederea aplicării politicilor şi strategiilor de asistenţă specială a persoanelor cu dizabilităţi, pentru creşterea şanselor recuperării şi/sau integrării acestora în familie ori în comunitate şi de a acorda sprijin şi asistenţă pentru prevenirea situaţiilor ce pun în pericol securitatea acestora.

CAbR este un serviciu social de tip rezidenţial care cuprinde un ansamblu de activităţi, cu preponderenţă de abilitare şi reabilitare, realizate pentru a răspunde nevoilor individuale specifice ale persoanelor adulte cu dizabilităţi, în vederea dezvoltării potenţialului personal. 

exatlon cu cadouri surpriză pentru persoanele cu dizabilități la mediaș

Competiția va avea loc pe 4 septembrie, începând cu ora 10:00. Proiectul urmărește să promoveze imaginea persoanelor cu dizabilități în comunitate, cu un accent special pe persoanele cu dizabilități aflate în instituții. La eveniment vor lua parte 50 de adulți cu diverse tipuri de dizabilități.

„Sunt așteptați să participe un număr de 50 de participanți, persoane cu diferite tipuri de dizabilitate: mental, asociat, psihic. Persoanele adulte cu dizabilități care vor participa la eveniment sunt beneficiare ale serviciilor sociale din: Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilitati Biertan; Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilitati Dumbrăveni; Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilitati Mediaș; Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilitati Dumbrăveni și Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilitati Agârbiciu”, a transmis Liliana Agârbiceanu, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu.

Câștigătorii vor primi cadouri surpriză

Probele sunt gândite astfel încât să fie o provocare pentru participanți, având un grad de dificultate adaptat persoanelor cu dizabilități, astfel încât să poată fi executate de către aceștia: diverse ștafete, tras la țintă, întreceri inedite de echipă. 

„Premiile constau în obiecte care dorim să rămână o supriză pentru câștigători, achiziționate cu sprijinul sponsorului principal, Asociația pentru educație și calitatea vieții „Merci”. Același sponsor va asigura și o parte din gustările care se vor servi cu această ocazie. Personalul din cadrul CAbR „Sfântul Nectarie” Mediaș va pregăti delicii dulci pentru toți participanții și pentru invitați”, a mai explicat Liliana Agârbiceanu.

exatlon cu cadouri surpriză pentru persoanele cu dizabilități la mediaș

Invitați speciali vor fi Asociația „Perspective” Daneș și Asociația „Love&Light” România. La eveniment vor fi prezente oficialități din cadrul Consiliului Județean Sibiu, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu și Primăriei Municipiului Mediaș.

Ultima oră