premiul molière și spectacolul african, premierele scenei digitale din septembrie la ”radu stanca”

Premierele lunii septembrie pe Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS), sunt două spectacole extraordinare din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) 2024, unul dintre ele fiind distins cu Premiul Molière.

„Premierele Scenei Digitale din luna septembrie sunt O sirenă mai specială și Circ în stil african, două dintre spectacolele care s-au jucat cu casa închisă la ediția de anul acesta a FITS. Am dorit, astfel, să oferim șansa de a se bucura de aceste mari creații și cei care nu au reușit să achiziționeze un bilet în timpul Festivalului”, a declarat Constantin Chiriac, directorul general al TNRS și președintele FITS.

Iubitorii de teatru pot achiziționa, începând din 1 septembrie, biletele pentru producția companiei franceze Le Fils du Grand Réseau, „O sirenă mai specială”/ „Les Gros patinent bien”, de Pierre Guillois & Olivier Martin, spectacol distins cu Premiul Molière 2022.

Într-o engleză pe care nimeni nu o poate înțelege – nici măcar un locuitor din Stratford-upon-Avon în 1564, un actor shakespearian impunător povestește incredibila călătorie epopeică și seculară prin Europa a unui om – poate strămoșul său. Aflat pe malul unui fiord din Insulele Feroe, în vremuri necunoscute și, fără îndoială, de mult uitate, omul este blestemat de o sirenă pe care a prins-o din întâmplare în apele înghețate și sărate, sub auspiciile magnifice ale aurorei boreale, care precis în acea clipă era străbătută de un stol întârziat de cocori în drum spre Africa.

Cea de-a doua premieră a lunii septembrie este „Circ în stil african”/ „Afrique en Cirque” al companiei canadiene Cirque Kalabanté în regia lui Yamoussa Bangoura.

Spectacolul semnat de Yamoussa Bangoura este inspirat de viața de zi cu zi din Guineea și aduce în prim-plan frumusețea, tinerețea și arta culturii africane. Dincolo de decorul și costumele multicolore care aduc un omagiu culturii guineene, „Afrique en Cirque” este un spectacol capabil să însuflețească orice teatru și care simbolizează forța, agilitatea și bucuria de a trăi a tinerilor din Africa. Pe ritmuri melodice de afro-jazz, percuție și kora, publicul se va bucura de acrobații care sfidează gravitația și piramide umane. Vă invităm să porniți într-o călătorie de neuitat în universul Kalabanté Productions!

Bilete și abonamente pe Scena Digitală

Pe Scena Digitală, abonamentul lunar, cel trimestrial, precum și cel anual includ toate cele peste 80 de spectacole disponibile, la care se adaugă lunar două producții în premieră. Iubitorii de teatru, film, dans și muzică pot alege abonamentul pentru 12 luni la preț de 6 luni, respectiv 299 lei, și abonamentul pentru 3 luni la preț de 2 luni, respectiv 89 lei. Abonamentul lunar costă 49 lei/lună. Spectatorii pot opta și pentru biletul individual, care permite vizionarea unui anumit spectacol la prețul de 30 lei. În perioada de valabilitate a abonamentului, spectacolele pot fi vizionate oricând, oriunde și de oricâte ori.  Biletul individual este disponibil patru ore de la activare și alegerea intervalului de timp pentru vizionare.

Ultima oră