acord important între primărie și arhiepiscopia sibiului legat de sediul colegiului „goga”

Corpul B al Colegiului Național „Octavian Goga” din Sibiu, construit în anul 1920, va fi reabilitat. Primăria va încheia un acord de parteneriat cu Arhiepiscopia Sibiului, proprietar al clădirii, pentru a depune proiectul în cadrul Programului „Regiunea Centru” 2021-2027. 

Consilierii locali vor vota în ședința de joi un proiect de hotărâre privind încheierea unui acord de parteneriat între Primărie și Arhiepiscopia Ortodoxă Română Sibiu, în vederea depunerii proiectului „Reabilitare Corp B de clădire la Colegiul Național Octavian Goga Sibiu” în cadrul Programului „Regiunea Centru” 2021-2027, Prioritatea 6 – O regiune educată. 

Apelul de proiecte este unul competitiv, fiind necesar un minim de 60 de puncte obținute în urma evaluării tehnice și financiare, potrivit informațiilor din raportul de specialitate. În conformitatea cu prevederile din Ghidul solicitantului, pentru implementarea optimă a proiectului și pentru obținerea unui punctaj suplimentar, este necesar acest acord de parteneriat între municipalitate și proprietarul clădirii. 

În urma acordului de parteneriat, municipalitatea se obligă, printre altele, să pregătească cererea de finanțare și documentele suport, apoi să depună cererea și să realizeze managementul proiectului. Arhiepiscopia Ortodoxă Română Sibiu se obligă, în calitate de proprietar al imobilului, să asigure dreptul de administrare municipiului Sibiu și să mențină utilizarea spațiului în scop exclusiv educațional pe o perioadă de 10 ani, respectiv până în 3 mai 2042. 

Corpul B al Colegiului „Goga” va fi eficientizat termic prin aplicarea unui termosistem pe fațade. Se vor înlocui tâmplăriile exterioare cu tâmplării din lemn stratificat, se vor înlocui ușile și se vor reabilitate instalațiile sanitare, termice și electrice. Se vor reface și finisajele interioare. De asemenea, se vor monta panouri fotovoltaice și va fi implementat un sistem de ventilație, cu ventilatoare cu recuperare de căldură, și un sistem alternativ de încălzire cu pompe de căldură aer-apă. 

Ultima oră