bacul de toamnă: cele mai mari medii sunt la „brukenthal” și liceul de artă, dar sunt și mulți picați
foto: arhivă

Patru elevi din județul Sibiu au reușit să obțină o medie de peste 8 la Bacalaureat în sesiunea de toamnă. Cel mai bun rezultat l-a avut un candidat care a absolvit Colegiul Național „Samuel von Brukenthal”. 

Cea mai mare medie la Bacul de toamnă a avut-o un elev de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu. Acesta a absolvit la profilul Filologie și a obținut nota 7,7 la Limba și literatura română, nota 9,60 la Limba germană, nota 9,15 la Istorie și nota 9,20 la Geografie. Media finală a fost 8.91. 

Medie mare a avut și un elev care a absolvit Liceul de Artă din Sibiu. Specializarea acestuia a fost „Arte plastice și decorative” și a obținut nota 9,05 la Limba și literatura română, 8,20 la Istorie și 9,20 la Filosofie. Media finală a fost 8,81. 

Un elev de la Liceul Teoretic „Axente Sever” din Mediaș a obținut media 8.11, iar un elev de la Liceul Tehnologic „Ioan Lupaș” Săliște a obținut media 8,08. 

În județul Sibiu, 148 de candidați au promovat examenul de Bacalureat în sesiunea de toamnă. Au fost însă și mulți elevi care au picat, nereușind să obțină media finală 6. Totodată, sunt mulți candidați care nu s-au prezentat la examen. 

Citește și: Rată de promovare mai scăzută la BAC-ul de toamnă de la Sibiu față de ultimii 2 ani

Ultima oră