a murit sven-goran eriksson. fostul selecționer al angliei suferea de cancer

Fostul selecționer al Angliei, Sven-Goran Eriksson, a murit luni la vârsta de 76 de ani, a anunțat familia sa. Eriksson a avut cancer pancreatic și la începutul anului a dezvăluit că mai avea doar un an de trăit „în cel mai bun caz”, conform Sky News, citează Mediafax.

„Sven-Goran Eriksson a decedat”, a declarat familia sa. „După o boală lungă, SGE a murit în cursul dimineții acasă, înconjurat de familie”.

Acesta a adăugat: „Cei mai apropiați îndoliați sunt fiica Lina; fiul Johan cu soția Amana și nepoata Sky; tatăl Sven; prietena Yanisette cu fiul Alcides; fratele Lars-Erik cu soția Jumnong. Familia cere respect pentru dorința lor de a jeli în privat și de a nu fi contactată”.

Suedezul a devenit primul manager străin al echipei masculine de fotbal a Angliei în 2001, antrenând așa-numita „generație de aur” de jucători, printre care David Beckham, Steven Gerrard, Wayne Rooney și Frank Lampard.

De-a lungul carierei sale, el a condus o serie de cluburi europene de profil înalt, precum Benfica, Roma, Fiorentina, Sampdoria și Lazio.

Eriksson a părăsit funcția de selecționer al Angliei după Cupa Mondială din 2006 și a condus ulterior Mexic și Coasta de Fildeș, precum și cluburile engleze Manchester City și Leicester City.

Din cauza problemelor sale de sănătate, el a renunțat la funcția de director sportiv al clubului suedez Karlstad în februarie 2023.

După ce și-a anunțat diagnosticul de cancer, lui Eriksson i s-a îndeplinit dorința sa de-o viață atunci când a condus Liverpool Legends, care au jucat într-un meci caritabil împotriva lui Ajax pe Anfield în martie.

El a descris acel moment ca fiind „absolut frumos” și o „amintire uriașă” în viața sa, Liverpool câștigând meciul cu 4-2.

Eriksson spunea că speră să fie amintit ca „un om bun”

„Am avut o viață bună. Cred că toți suntem speriați de ziua în care vom muri, dar viața este și despre moarte ”, a spus el la sfârșitul documentarului Amazon Prime «Sven».

El a adăugat: „Trebuie să înveți să o accepți pentru ceea ce este. Să sperăm că la sfârșit oamenii vor spune: <Da, a fost un om bun>, dar nu toată lumea va spune asta.

„Sper că vă veți aminti de mine ca de un tip pozitiv care încerca să facă tot ce putea face. Să nu vă pară rău, zâmbiți. Vă mulțumesc pentru tot, antrenori, jucători, mulțimi, a fost fantastic. Ai grijă de tine și ai grijă de viața ta. Și trăiți-o. La revedere”.

Ultima oră