sua a decis când anunță ridicarea vizelor pentru români. de la anul mergem fără restricții în america
Foto: Freepick

Autoritățile din SUA urmează să anunțe, pe 15 octombrie, o decizie privind eliminarea vizelor pentru cetățenii români, conform surselor guvernamentale citate de Digi24. Dacă decizia va fi favorabilă, aceasta ar urma să fie aplicată de anul viitor.

În acest context, Guvernul României desfășoară campania „Calificăm România”, care are ca scop includerea țării în Programul Visa Waiver, permițând românilor să călătorească în Statele Unite fără viză.

Potrivis sursei citate, premierul Marcel Ciolacu a făcut un apel la românii cu vize de tip B1 sau B2, valabile sau expirate, să le reînnoiască până la 30 septembrie, pentru a reduce rata de refuz sub pragul de 3%, condiție esențială pentru intrarea în program. „Avem o oportunitate uriașă și sunt convins că, mobilizând cât mai mulți români, vom călători în SUA de anul viitor fără vize”, a declarat Ciolacu într-o ședință de Guvern din 18 iulie.

Premierul și-a exprimat optimismul încă din luna mai, subliniind că eliminarea vizelor ar putea deveni realitate cel târziu în octombrie, dar a insistat asupra nevoii de mobilizare a cetățenilor pentru a asigura succesul acestei inițiative istorice.

Ultima oră