dealul dăii împrejmuit cu sârmă ghimpată. investiția depășește 3 milioane de lei

Consiliul Local Sibiu și Ministerul Apărării Naționale au decis împrejmuirea Dealului Dăii cu un gard cu sârmă ghimpată, în zona poligonului militar. Proiectul vizează delimitarea unei zone de agrement și dezvoltarea infrastructurii locale, cu o investiție totală de peste 3,8 milioane de lei, inclusiv TVA.

Consilierii locali vor vota, în cadrul ședinței programate pentru sfârșitul lunii august, indicatorii tehnico-economici pentru proiectul de investiții intitulat „Împrejmuire teren Dealul Dăii”.

Acest proiect face parte dintr-o serie de investiții de interes public care includ dezvoltarea unei zone de agrement, sport și educație. În acest scop, printr-o hotărâre adoptată pe 28 iunie 2023, o serie de imobile din domeniul public al Municipiului Sibiu au fost transferate către domeniul public al statului, în administrarea MApN. În schimb, un alt imobil administrat de MApN a fost cedat municipiului Sibiu.

Protocolul dintre Municipiul Sibiu și MApN, semnat pe 7 decembrie 2023, obligă Primăria Sibiu să împrejmuiască lotul rămas după dezmembrarea terenului de 20,78 hectare, situat lângă poligonul militar din Dealul Dăii, cu un gard de protecție dotat cu concertină, pe laturile comune cu poligonul de instrucție.

Pentru realizarea acestei împrejmuiri, Primăria Sibiu a încheiat un contract de prestări servicii cu firma SB Concept SRL din Sibiu, pe 14 martie 2024, pentru suma de 3.201.449,69 lei (fără TVA), respectiv 3.807.199,08 lei (cu TVA).

Caracteristicile tehnice ale gardului

Gardul va fi construit din plasă zincată cu diametrul de 4 mm, montată pe stâlpi metalici galvanizați. Acești stâlpi vor avea o secțiune de 40x60x3 mm și vor fi prevăzuți la partea superioară cu un sistem de tip Y, pe care va fi montată sârmă ghimpată de tip concertină. Gardul va avea o înălțime totală de 2,39 metri, din care 2 metri vor reprezenta plasa propriu-zisă, iar restul va fi ocupat de sârma ghimpată.

Lungimea totală a împrejmuirii va fi de 1965 metri liniari, iar pentru construirea gardului vor fi necesari aproximativ 1000 de stâlpi metalici, fiecare având o înălțime de 3,29 metri. Acești stâlpi vor fi fixați în fundații din beton, la o adâncime de 0,9 metri sub nivelul natural al terenului.

Pe lângă construirea gardului, proiectul tehnic prevede lucrări de sistematizare a terenului, care includ îndepărtarea vegetației și nivelarea terenului.








Ultima oră