zece unități de învățământ din sibiu nu au autorizație de securitate la incendiu. printre ele, „brukenthal” și „goga”
foto: arhivă

Zece unități de învățământ din județul Sibiu funcționează fără autorizație de securitate la incendiu. Printre ele se numără și licee de top din orașul de pe Cibin. 

În județul Sibiu funcționează 332 de unități de învățământ de stat și 33 de unități de învățământ privat. Dintre cele de stat, 152 au personalitate juridică. Peste 59.600 de antepreșcolari, preșcolari și elevi încep cururile în septembrie. 

Toate unitățile de învățământ din județ posedă autorizație sanitară de funcționare, însă nu toate au autorizație de securitate la incendiu. Potrivit unui raport al ISJ Sibiu, ce va fi prezentat în următoarea ședință a Colegiului Prefectural, 50 de unități de învățământ cu personalitate juridică posedă această autorizație, iar 20 sunt în curs de obținere a autorizației. 

Zece unități de învățământ nu au autorizație de securitate la incendiu, iar trei dintre ele sunt din Sibiu. 

„Zece unități de învățământ cu personalitate juridică nu posedă această autorizație, după cum urmează: 3 unități de învățământ cu P.J. din municipiul Sibiu (Grădinița cu Program Prelungit Nr. 14 Sibiu, Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” Sibiu și Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu) și o unitate de învățământ cu P.J. din municipiul Mediaș (Grădinița cu Program Prelungit „Micul Prinț” Mediaș), Poiana Sibiului, Sadu, Hoghilag, Ludoș, Jina și Micăsasa (în total 14 de clădiri). Menționăm că pentru 105 de unități de învățământ de stat și particular s-a obținut avizul de securitate la incendiu, conform HGR 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcții și amenajări care se supun avizării şi/ sau autorizării privind securitatea la incendiu, deoarece nu au construcții și amenajări noi sau la care s-au executat lucrări de modificare sau schimbare de destinație”, spun reprezentanții ISJ Sibiu.  

Ultima oră