modernizarea străzii luxemburg din cartierul tineretului va costa peste 1,18 milioane lei

Consilierii locali vor vota, în ședința de la finalul lunii august, un proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru modernizarea străzii Luxemburg. Investiția va costa peste 1,18 milioane lei. 

Strada Luxemburg din cartierul Tineretului din Sibiu se află într-o stare avansată de degradare. Nu a fost modernizată recent, ci doar supusă unor intervenii punctuale pentru menținerea unui nivel de circulație normal. În prezent, circulația mașinilor și pietonilor se desfășoară îngreunat, motiv pentru care este nevoie să fie reabilitată. 

Odată cu modernizarea carosabilului, se va interveni și la rețeaua de iluminat public, dar și la cea de cablaj metropolitan. 

Se reabilitează în sfârșit 

Municipalitatea a semnat în toamna anului trecut contractul pentru realizarea proiectului tehnic pentru modernizarea străzii Luxemburg cu firma sibiană SC ASPIRE DESIGN SRL. Următorul pas îl reprezintă contractarea execuției lucrărilor. 

Strada va fi reabilitată pe o lungime de 168 metri, cu lățimea părții carosabile de 6 metri, amenajată cu două benzi de circulație în dublu sens. Potrivit raportului de specialitate, trotuarul proiectat are o lungime de 176 de metri. Odată cu modernizarea carosabilului, vor fi înlocuite plăcile de acoperire, inclusiv capacele căminelor de vizitare aferente rețelelor de canalizare menajeră și pluvială. Plăcile se vor aduce la cota străzii amenajate. În plus, vor fi înlocuiți și hidranții de incendiu existenți. 

Pentru asigurarea unui grad de iluminare corespunzător pe stradă, se propune modernizarea iluminatului public. Stâlpii existenți vor fi relocați și puși într-o poziție nouă, la o distanță de maxim 30 de metri. Toți stâlpii vor fi echipați cu lămpi LED noi. 

Investiția se ridică la 1.181.027,79 lei cu TVA, din care C+M (construcții + montaj), 694.387,44 lei cu TVA. 

Ultima oră