clădirea colegiului „brukenthal” din sibiu va fi reabilitată. se extinde mansarda

Clădirea Colegiului Național „Samuel von Brukenthal” va fi reabilitată. Primăria va depune proiectul pentru obținerea de fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului „Regiunea Centru”. 

Parohia Evanghelică C.A. Sibiu, proprietara imobilului în care funcționează Colegiul Național „Samuel von Brukenthal”, a întocmit documentația tehnică necesară depunerii spre finanțarea proiectului privind renovarea clădirii. 

Clădirea, restaurată. Intervenții și la mansardă 

Proiectul urmărește consolidarea și restaurarea clădirii înscrise pe Lista Monumentelor Istorice. „Se propune repararea elementelor structurale degradate, hidroizolarea clădirii, restaurarea sau conservarea după caz a componentelor artistice, restaurarea ferestrelor, precum și recondiționarea a aproximativ 10% din acestea cu unele performanțe energetice, termoizolarea mansardei și a planșeului peste etajul 2, reabilitarea instalației electrice, sanitare, instalarea unui sistem alternativ de producere a energiei termice, asigurarea unor echipamente edilitare la standarde contemporane de calitate, reabilitarea învelitorii și înlocuirea întregului sistem de captare a apelor pluviale, reabilitarea fațadei, adaptarea clădirii la cerințele de securitate la incendiu și extinderea funcțională a mansardei”, se arată în raportul de specialitate. 

Valoarea totală, cu TVA, a obiectivului de investiții este de 33.459,06 mii lei. Consilierii locali vor aproba în ședința de la finalul lunii august indicatorii tehnico-economici. 

Ultima oră