panouri de avertizare montate pe transfăgărășan pentru interzicerea hrănirii urșilor

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mirchea Fechet, a dispus instalarea de panouri de avertizare care să-i înștiințeze pe turiști sau participanți la trafic că hrănirea urșilor este interzisă pe Transfăgărășan.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor a anunțat recent că a dispus instalarea de panouri de avertizare menite să-i inștiințeze pe turiști sau pe participanții la trafic că hrănirea urșilor pe Tranfăgărășan este interzisă și se sancționează cu amendă.

„Aceste panouri au fost deja trimise către CNAIR și vor fi instalate în curând”, a declarat Mircea Fechet, scrie Mediafax.

Mai mult, ministrul a menționat că în zonele vizate vor fi instalate camere de supraveghere video „în acea situația în care turiștii nu respectă legea, pentru a-i sanționa contravențional ori de câte ori aceștia se opres să hrănească urșii”.

„În al treilea rând, am dispus să mi se comunice în fiecare săptămână câte amenzi se aplică și am constatat că au fost aplicate un număr însemnat de amenzi, până acum trei săptămâni”, a adăugat Fechet.

Amenzile pentru hrănirea urșilor pot ajunge la 1.500 de lei, însă pot fi reduse la 200 de lei dacă sunt plătite în maxim 48 de ore.

„Luăm în calcul modificarea legislației, în sensul în care să aplicăm, când este cazul, amenzi mai mari”, a conchis ministrul Mediului.

Ultima oră