sală de spectacole construită în curtea casei de cultură din parcul tineretului (foto)

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Sibiu din data de 29 august va fi inclus un proiect inițiat de primarul Astrid Fodor prin care se solicită aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru extinderea clădirii Casei de Cultură a Municipiului Sibiu din Parcul Tineretului și construcția unei săli de spectacole cu 220 de locuri.

sală de spectacole construită în curtea casei de cultură din parcul tineretului (foto)

“Sibiul și-a creat deja de foarte mulți ani un brand ca locație culturală apreciată, plină de vitalitate. Prin urmare, investițiile în infrastructura dedicată actului cultural sunt o necesitate pentru a asigura evoluția în acest domeniu, atât ca și calitate, dar și ca număr de evenimente. De aceea am inițiat un proiect prin care vom crea o sală de spectacole proprie pentru Teatrul de Balet, printr-o nouă extindere a clădirii din Parcul Tineretului. Reamintesc că prima extindere a imobilului a fost realizată în 2019, când spațiul disponibil acestei instituții culturale s-a mărit considerabil pentru activitatea administrativă, fiind inclusă și o sală de repetiții.” a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Concret, printr-o investiție estimată la 24,6 milioane de lei, se propune construcția unei clădiri cu subsol și parter pe locul fostului cinematograf de vară din Parcul Tineretului și astfel crearea unui spațiu multifuncțional, acoperit, parțial sau total deschis. 

Clădirea va avea o suprafață totală de 865 de mp și va cuprinde sala de spectacole, o scenă de 150 mp, un foyer, backstage-ul, spații tehnice și de depozitare. 

Prin acest proiect se va amenaja și curtea Casei de Cultură, urmărindu-se conectarea acesteia cu spațiile interioare.   

Ultima oră