noi reglementări pentru transportul lichidelor în bagajele de mână în aeroporturile din ue
Foto: Freepick

Regulile privind transportul lichidelor în bagajele de mână vor fi din nou stricte pe toate aeroporturile din Uniunea Europeană, începând cu 1 septembrie.

Începând cu această dată, pasagerii curselor aeriene vor avea permisiunea de a transporta lichide în bagajele de mână doar în recipiente cu un volum maxim de 100 mililitri. Această informație a fost comunicată miercuri de agenția dpa, citată de Agerpres.

Pasagerii vor fi solicitați să ambaleze toate recipientele într-o singură pungă de plastic transparentă, cu un volum maxim de 1 litru.

Conform sursei citate, regulile pentru transportul lichidelor din 2006 au fost relaxate pe unele aeroporturi germane, dacă bagajul putea fi verificat cu scanere TC, care creează rapid o imagine tridimensională a conținutului. Oficialii UE au exprimat îndoieli privind fiabilitatea acestor scanere TC pentru bagaje.

Medicamentele şi hrana lichidă pentru bebeluşi sunt exceptate de la regulile privind lichidele. Noile reguli UE permit ca recipientele cu lichide să rămână în interiorul bagajelor la punctele de control echipate cu scanere noi. Totuşi, lichidele şi dispozitivele electronice vor trebui în continuare să fie scoase din bagaje şi prezentate separat la punctele de control dotate cu scanere convenţionale, care sunt comune încă pe multe aeroporturi din UE.

Ultima oră