începe o nouă ediție a școlii de vara de la biblioteca astra

Cea de-a patra ediție a Școlii de Vară ASTRA începe în 22 august 2024  la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, instituție care beneficiază de susținere financiară din partea Consiliului Județean Sibiu.

Dedicat profesioniștilor din domeniul științelor informării și documentării, în special bibliotecarilor, evenimentul oferă participanților prilejul de a urmări prezentări și aplicații practice referitoare la: utilizarea de sisteme integrate open-source care permit gestionarea activităților și documentelor dintr-o bibliotecă, dezvoltarea competențelor de verificare a faptelor prin problematizare și exerciții, evidențierea diferențelor între științe și pseudoștiințe și modul în care bibliotecile pot contribui la educația științifică, prelucrarea datelor și valorificarea resurselor culturale digitale. 

Cursurile se desfășoară, gratuit, în perioada 22-24 august 2024 la sediul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu (str. George Barițiu, nr. 7). Expunerile și activitățile practice vor fi susținute de patru lectori: dr. Lenuța Ursachi (Universitatea „Dunărea de Jos”, Galați), lector univ. dr. Robert Coravu (Universitatea din București), lector asociat dr. Nicolaie Constantinescu (Universitatea din București) și Mihai Constantinescu, editor (BiblioFeed). Participanții – bibliotecari din România si Republica Moldova – vor avea parte de expuneri și ateliere valoroase axate pe teme de actualitate: digitizare, instrumente și metode de verificare a faptelor, bazele sistemului integrat de bibliotecă KOHA.


începe o nouă ediție a școlii de vara de la biblioteca astra

Ultima oră