încep înscrierile pentru identificarea și sterilizarea gratuită a câinilor cu stăpân din sibiu

Primăria Sibiu, prin Serviciul Public Managementul Integrat pentru Ecosisteme Urbane, primește solicitări din partea cetățenilor pentru identificarea și sterilizarea gratuită a câinilor cu stăpân din municipiul Sibiu. Regulamentul acestui program și mai multe detalii, pot fi consultate aici: https://www.sibiu.ro/ro2/pdf2024/hot109.pdf 

Care sunt condițiile pentru a vă putea înscrie în program: 

  • Trebuie să aveți domiciliul permanent în municipiul Sibiu
  • Se pot înscrie doar persoanele singure care realizează un venit lunar mai mic sau egal cu salariul minim pe economie sau familiile care realizează un venit total lunar echivalent cu un salariu minim pe economie plus încă jumătate a unui salariu minim pe economie.

Fiecare proprietar înscris poate beneficia de aceste servicii pentru maxim 3 câini, programul prevăzând un număr maxim de 500 de câini pentru care Primăria Sibiu va asigura finanțarea serviciilor de identificare/înregistrare și sterilizare. 

Documentele necesare pentru înscriere: 

  • Completați cererea tip pe care o găsiți aici: https://www.zoosibiu.ro/hotararea-nr-109/ 
  • Transmiteți-o pe e-mail pe zoo@sibiu.ro sau pms@sibiu.ro împreună cu: 
    • O copie a actului de identitate
    • O copie a carnetului de sănătate al câinelui – dacă există 
    • Dat fiind faptul că participarea în acest program este condiționată de veniturile persoanei/familiei, este necesar să prezentați o adeverință ANAF care să ateste nivelul veniturilor dumneavoastră lunare. 

Dacă nu utilizați mijloacele electronice, aceste documente se pot depune fizic la sediul Serviciului Public Managementul Integrat pentru Ecosisteme Urbane din Sibiu, de pe Calea Dumbrăvii nr. 142 (sediul administrativ al Zoo Sibiu). 

Ce urmează: După analiza documentelor, dacă cererea dumneavoastră este aprobată, veți fi contactat pe e-mail sau la telefon și vi se vor indica cabinetele veterinare la care puteți apela pentru a se face identificarea/înregistrarea patrupedului și sterilizarea.  

Ultima oră