cu ce s-au ocupat cei mai bogați pensionari din sibiu. unul încasează peste 8.000 euro lunar
Sursa: unsplash.com

Aproape 80 de persoane din județul Sibiu încasează o pensie de 1 leu pe lună. La polul opus se află însă zeci de pensionari bogați, cărora le intră în conturi sume considerabile de bani. 

Cei mai bogați pensionari din județul Sibiu au lucrat în domeniul petrolier, automotive și medical. Aceștia se bucură, după mulți ani de muncă, de sumele frumoase din conturi. 

Cea mai mare pensie din Sibiu este încasată de o persoană care a activat în domeniile forare de petrol și gaze, respectiv HoReCa. Potrivit datelor furnizate de Casa Județeană de Pensii, pensionarul primește o pensie de 42.824 lei brut/lună. Odată cu recalcularea după noua formulă, valoarea nu s-a modificat.

În topul celor mai bogați pensionari din județul se află o persoană care a lucrat în domeniul automotive. În luna august, aceasta a încasat 26.414 lei brut, iar din septembrie, după recalculare, va încasa 28.448 lei. 

O pensie frumoasă încasează și un pensionar care a lucrat în domeniul medical, respectiv 20.593 lei brut/lună. În cazul acestuia, pensia nu s-a modificat după recalculare. 

În ceea ce privește pensiile de serviciu, cele mai mari sunt încasate de judecători și procurori. Cea mai mare pensie de serviciu este de 38.401 lei brut. În top se află alte două persoane care încasează lunar 37.642 lei, respectiv 34.658 lei cuantum brut. Pensiile de serviciu nu fac obiectul recalculării prevăzute de Legea 360/2023, astfel că nu vor crește.  

Ultima oră