foto: www.skytrip.ro

Un bărbat din Rășinari a apelat miercuri serviciul de urgență 112, semnalând că, de ieri după-amiază, începând cu ora 16:00, nu a reușit să ia legătura cu adolescentul de 16 ani pe care îl are în grijă. Băiatul plecase într-o excursie pe jos spre stațiunea Păltiniș, însoțit de un prieten de aceeași vârstă.

În cursul zilei de ieri, acesta ar fi plecat în mod voluntar înspre stațiunea Păltiniș, într-o drumeție împreună cu un prieten de aceeași vârstă.

„Astăzi, bărbatul a încercat să ia legătura cu minorul, telefonic, însă fără succes. În urma acestei sesizări, jandarmii montani din cadrul Postului Montan Păltiniș, alertați cu privire la faptul că cei doi tineri s-ar afla pe un traseu turistic, într-o zonă unde nu pot fi contactați telefonic, au pornit imediat în căutarea lor”, a transmis Biroul de Presă al Jandarmeriei Sibiu.

În scurt timp, cei doi băieți au fost găsiți de jandarmii montani, în zona refugiului Cânaia, aflat la aproximativ 3 ore de mers pe jos din stațiunea Păltiniș. Jandarmii au predat minorii polițiștilor sibieni, care, după ce au constatat că cei doi nu au fost victime ale niciunei infracțiuni, i-au ajutat pe copii să se întoarcă acasă.

Ultima oră