un individ din sibiu care și-a bătut fetița de 6 luni a scăpat de închisoare
foto: arhivă

Un bărbat din Sibiu a fost condamnat recent la închisoare cu suspendare după ce, în urmă cu doi ani, și-a lovit fiica în vârstă de 6 luni fiindcă plângea. Individul a agresat-o și pe mama fetiței. 

un individ din sibiu care și-a bătut fetița de 6 luni a scăpat de închisoare

Totul s-a întâmplat în urmă cu doi ani, în 13 august 2022, într-un apartament din Hipodrom. Bărbatul a venit băut acasă și, fiindcă fiica lui în vârstă de doar 6 luni plângea, a lovit-o cu palma peste picioare. Mama micuței, și totodată concubina bărbatului, a sărit să o apere, moment în care agresorul a lovit-o și pe femeie. 

În urma celor întâmplate, femeia, în vârstă de 20 de ani, a decis să plece de acasă, împreună cu fiica ei. Timp de două zile a stat în locuința unei prietene. „În momentul în care au ajuns la locuința martorei, partea civilă i-a povestit faptul că inculpatul, fiind beat, a lovit persoana vătămată minoră peste picioare, din cauză că plângea foarte tare, iar întrucât aceasta a intervenit în apărarea fetiței, inculpatul a lovit-o cu palma peste față”, se arată în rechizitoriul publicat pe rejust.ro. 

În 15 august 2022, fiindcă prietena nu o mai putea găzdui, femeia a decis să îl sune pe concubin pentru a se întoarce acasă, dar bărbatul a continuat în aceeași notă agresivă. „Martora l-a auzit pe inculpat spunându-i femeii <<vino, tu, acasă, că te bat și pe tine, și pe fiică-ta din nou>>. Auzind acestea, a convins-o pe partea civilă să sune la poliție”, se mai arată în rechizitoriu. 

În aceeași zi, poliția a venit în apartamentul celor doi, fiind emis un ordin de protecție împotriva agresorului. Cu acea ocazie, individul a recunoscut că le-a lovit pe fetiță și pe concubină. În cursul urmăririi penale, el și-a schimbat declarația, spunând că a lovit-o doar pe femeie, nu și pe bebelușă. 

După doi ani, bărbatul, în vârstă de 33 de ani, a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie. Instanța a decis că „scopul pedepsei poate fi atins chiar și fără privarea de libertate a acestuia”. Prin urmare, individul va rămâne liber, sub supraveghere, vreme de 3 ani. El va trebui să presteze muncă în folosul comunității, să comunice schimbarea locului și a locuinței și să se prezinte regulat la Serviciul de Probațiune. În plus, va trebui să plătească 5.000 lei daune morale. 

Ultima oră