târgul olarilor revine în piața mare a sibiului

Târgul Olarilor, cel mai longeviv eveniment al Sibiului cultural, își redeschide porțile în 31 august și 1 septembrie 2024. Piața Mare va fi locul de întâlnire al meșterilor olari din diferite centre de olărit cu vizitatorii și cumpărătorii. Cea de-a 58-a ediţie a manifestării este organizată de Consiliul Județean Sibiu, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul-Junii” Sibiu, în parteneriat cu Muzeul ASTRA, fiind o acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu.

Cu oale, ulcele, blide, căni, cahle pentru soba de teracotă, clopoței, instrumente muzicale poposesc peste 100 de olari și familii de meșteri la Târgul Olarilor de la Sibiu. Manifestarea este una de tradiție pentru județul Sibiu și pentru arealul transilvan, reunind în fiecare an olari din importante centre, precum Corund, Braniştea, Horezu, Vădastra, Obârşa, alături de ceramiști care expun creații de inspirație modernă. 

târgul olarilor revine în piața mare a sibiului

Diversitatea produselor decorative și utilitare, realizate din lut, atmosfera de târg și întâlnirea publicului cu olarii – toate fac parte din rețeta de succes a acestei expoziții cu vânzare. Mai mult, fiecare ediție a manifestării aduce în prim-plan demonstrații de meșteșug la roata olarului, precum și ateliere de olărit; astfel vizitatorii pot urmări olarii în timp ce lucrează vase sau pot încerca ei înșiși să modeleze lutul și să decoreze oale și ulcele.

Ediția 2024 a „Târgului Olarilor” este organizată de Consiliul Județean Sibiu, Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul-Junii” Sibiu, în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal ASTRA. 

Programul evenimentului:

Târgul Olarilor se desfăşoară în zilele de 31 august şi 1 septembrie 2024, în Piaţa Mare din Sibiu, şi este deschis vizitatorilor între orele 8.00 – 22.00. 

Acțiunile CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu sunt posibile cu finanțare din partea Consiliului Judeţean Sibiu. Acţiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu



Ultima oră