sibiancă săltată de poliție după ce a vândut brățări contrafăcute pe facebook (foto)

Polițiștii sibieni au efectuat trei percheziții domiciliare pe raza municipiului Sibiu și au dus la audieri o femeie bănuită că, în ultimele luni, a vândut pe Internet bijuterii contrafăcute. 

Trei percheziții au avut loc marți dimineață, iar o femeie a fost dusă la audieri.

„La data de 20 august a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Sibiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au efectuat trei percheziții domiciliare în municipiul Sibiu, pentru documentarea activității infracționale a unei persoane cercetate penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”, au precizat reprezentanții IPJ Sibiu.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul că, în cursul anului 2024, prin intermediul rețelelor de socializare, o femeie în vârstă de 29 de ani, din municipiul Sibiu, ar fi comercializat bijuterii, purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare. Produsele în cauză ar fi fost achiziționate de către femeie de pe platforme on-line specializate în marketing, ulterior fiind oferite spre vânzare clienților, care ar fi achitat diverse sume în avans pentru a primi produsele comandate.

sibiancă săltată de poliție după ce a vândut brățări contrafăcute pe facebook (foto)

Prejudiciul creat de femeie este de 325.000 de lei.

Cu ocazia perchezițiilor efectuate în cursul acestei dimineți, polițiștii au ridicat 640 de produse, inele și brățări, contrafăcute.

Femeia bănuită de săvârșirea faptei a fost depistată, urmând a fi audiată pentru lămurirea situației de fapt, în vederea aplicării măsurilor legale în consecință.

Cercetările sunt continuate la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu. Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale Sibiu din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Ultima oră