două noi coduri de caniculă la sibiu pentru următoarele zile

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis astăzi mai multe avertizări de căldură extremă care vor afecta diferite regiuni ale țării în perioada următoare.

Cod Portocaliu se aplică de asemenea în nordul Banatului și al Crișanei, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-estul Moldovei, sudul și centrul Munteniei. În aceste zone, canicula va continua, cu temperaturi maxime între 36 și 38 de grade și ITU depășind 80 de unități. Se estimează că minimele vor fi de 18-23 de grade.

Cod Galben este valabil din 20 august pentru sudul Banatului, nordul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei, Dobrogea continentală, estul și sud-estul Transilvaniei. Aici, temperaturile maxime vor varia între 33 și 36 de grade, cu disconfort termic ridicat.

Pentru 21 august, avertizările de Cod Galben și Cod Portocaliu se vor extinde în alte regiuni, inclusiv Banat, sudul Crișanei, sudul și estul Transilvaniei, cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei, estul Olteniei și Dobrogea continentală. Temperaturile maxime vor fi între 33 și 37 de grade, iar disconfortul termic va persista.

ANM recomandă populației să se protejeze de căldură, să evite expunerea prelungită la soare și să se hidrateze corespunzător.

Ultima oră